Yenişehir’i Baş Denetçi Denetledi…

Yenişehir’i Baş Denetçi Denetledi…

Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi, Cumhurbaşkanı Eski Başdanışmanı, TBMM 20. ve 21. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekili Şeref MALKOÇ ile AK Parti Genel Merkez Siyasi Hukuki İşler Başkan Yardımcısı, AK Parti 23. Dönem Bursa Milletvekili Av. Mehmet TUNÇAK Yenişehir’e gelerek tarihi mekânları ziyaret ettiler.

Yenişehir Uluslararası Havaalanında Belediye Başkanımız Davut AYDIN, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı ve önceki dönem Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi CİNGİL, Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Fikret HATİPOĞLU ve partililer tarafından karşılanan Şeref MALKOÇ ve Mehmet TUNÇAK tarihi Çarşı (Balibey) Camiinde Cuma namazını kıldılar. Daha sonra Tarihi Belediye Binasında bulunan makama geçerek burada Yenişehir İlçe Kaymakamı Suat SEYİTOĞLU’nun da iştirak ettiği görüşmede, Başkan  Davut AYDIN Yenişehir’in tarihi mekânları ve gerçekleştirilen faaliyetler hakkında misafirlere bilgi verdi.

Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti ilçemizde bulunan Tarihi Çarşı Hamamı, Saat Kulesi, Enderun-u Hümayun’da yetişen meşhur akıncı beyi Malkoçoğlu Bali Bey’in mezarını ziyaret eden Şeref MALKOÇ,  Mehmet TUNÇAK ve beraberindeki heyet Çarşı (Balibey) Camiinin tarihi hakkında yetkililerden bilgi aldılar

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?