Unutmadım… Onunda Zamanı Gelecek…

Unutmadım… Onunda Zamanı Gelecek…

Erdoğan’dan Trump’ın mektubuna dair son dakika açıklaması: Vakti geldiğinde gereken yapılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump’ın kendisine yazdığı mektupla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Mektubun siyasi nezaketle bağdaşmadığını söyleyen Erdoğan, ‘Bu doğru değil, ama bizim karşılıklı olan sevgi ve saygımız da bunu gündemde tutmaya müsaade etmiyor. Bunu öncelikli olarak görmüyoruz’ diye konuştu. Erdoğan ayrıca, YPG’nin çekilmesinin sorumluluğunun ABD’de olduğunun altını çizerken, “12 gözlem noktası kurmayı planlıyoruz” ifadelerinde bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisinde yabancı medya temsilcileriyle bir araya geldi
 
Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:
 
“Suriye halkı Esed’e karşı direnirken, üzerlerine DEAŞ, PKK binmiştir. Ağırlıklı olarak sayı Obama döneminde ülkemize nüfus gelmiştir. Suriye’yi mesken tutan terör örgütleri saldırılarını Türkiye’ye de yöneltmiştir. Fırat Kalkanı’nda üç bine yakın DEAŞ’lıyı etkisiz hale getirdik. DEAŞ hızla çözüldü. Bu konuda Amerikan hükümetine yaptığımız teklifler kabul edilmedi. Bu defa de PKK sınırlarımız boyunca bir tehdit haline dönüştü. Yaptığımız ikazlara rağmen bir adım atılmadı.”
 
“12 gözlem noktası kurmayı planlıyoruz.”
 
“YPG’nin çekilmesinin sorumluluğu ABD’de.”
 
Erdoğan, güvenli bölgenin denetimi için kurulacak 12 gözlem noktası ile planlanan ilçe ve köyleri harita üzerinden gösterdi. FOTO:DHA
 
“Müttefiklerimize tüm uyarılarımıza rağmen YPG konusunda beklediğimiz adımlar atılmadı. Daha önce terörden temizlediğimiz toplam 4 bin kilometre karelik alana 365 bin mültecinin dönüşünü sağlamıştık.”
 
‘BARIŞ PINARI’NIN İKİ TEMEL AMACI VAR’
 
“Barış Pınarı’nın 2 temel amacı var. Birincisi YPG’yi sınırdan uzaklaştırmaktır. İkincisi ise sığınmacıların geri dönüşüdür.Rejimin denetimindeki yerler gibi YPG’nin işgal ettiği yerlere Suriyeliler başta olmak üzere kimse dönmek istemiyordu. Barış Pınarı Harekâtı anlık bir oluşum değildir. Bir iki günlük bir harekât değildir. Barış Pınarı Harekâtı’nın hazırlığı 3-4 yılı bulmakta.”
 
“Harekât boyunca 4 askerimiz ile 74 Suriye Milli Ordusu mensubu şehit düştü. Etkisiz hale getirdiğimiz terörist sayısı da 750’yi buldu. Terör örgütü tarafından sınırlarımıza yapılan havanlı saldırıcı neticesinde 20 sivil vatandaşımızı şehit verdik. Sivil kayıplarımız için bizi arayan kimse olmadı. Buna karşılık teröristleri korumak amacıyla birçok açıklama yapıldı. Bunların tarihe kara bir not olarak düşülmesini istiyorum.”
 
‘BUNU ÖNCELİKLİ OLARAK GÖRMÜYORUZ’
 
“Tam bunların yaşandığı gün Sayın Trump’ın siyasi nezaketle bağdaşmayan mektubu medyada yer aldı. Bu doğru değil, ama bizim karşılıklı olan sevgi ve saygımız da bunu gündemde tutmaya müsaade etmiyor. Bunu öncelikli olarak görmüyoruz. Ancak yeri ve zamanı geldiğinde gerekeni yapacağımızın bilinmesini isterim.”
 
“PYD, PKK, YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerine müsaade edilmesin. Türkiye olarak tüm çabamız işte bunu sağlamaktır. Değerli arkadaşlar, katılımınız ve ilginiz için sizlere özellikle teşekkür ediyorum. Söz almak isteyen arkadaşlarımız buyursunlar, kendilerine söz verelim.”
 
Çavuşoğlu: Trump’ın mektubuna cevap sahada verildi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?