Ata’nın Mirası Emanetimizdir…

Ata’nın Mirası Emanetimizdir…

“Bursa Zübeyde Anne ve Gazi’yi Bekliyor!” haberi ile Bursalılara duyurduğumuz projeye Bursa Büyükşehir’den de destek geldi. Uluslararası Sinemacılar Derneği Başkanı Selami Yanık tarafından hazırlanan, Cumhuriyet’in 96’cı yılında 29 Ekim’de Bursa’da gerçekleşmesi planlanan projeye siyasi parti temsilcileri ve STK’lardan yoğun ilgi geldi. Siyasi Partilerin İl ve ilçe Başkanlıkları, Belediye Meclis Üyeleri, Oda-Sendika-Dernek Yönetimlerinden destek mesajları aldığını belirten Yanık, manevi desteklerden dolayı teşekkür etti. “Ben Hep Vardım” adıyla sahnelenecek projeye her kesimden destek aldıklarını belirten Yanık; “Bizlere destek veren tüm kurumlara teşekkür ediyoruz. Projemizin son şeklini veriyoruz. 29 Ekim’de yapacağımız etkinlikle Bursa’mıza da farklı bir pencere açacağımız için gururluyuz” dedi.

Teyyare’deyiz…

Yanık projenin 2 önemli amacının olduğunu belirterek tüm Bursalılara Zübeyde Anne ve Gazi’ye sahip çıkmasını istedi. Yanık; “ Aziz Bursalılar; “Zübeyde Anne ve Gazi” Bursa’ya Geliyor… İsmi ile Bursalılara duyurmuş olduğumuz, asıl ismi ile “Ben Hep Vardım” Projesini Uluslararası Sinemacılar Derneği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’cı yılı münasebeti nedeniyle Bursa’da gerçekleştireceğiz. Ünlü sanatçıların sahne alacağı tiyatral sahnede Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan o zaman dilimi izleyicilerle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Heykel-Teyyare Kültür Merkez’inde gerçekleşecek projeye Bursalılarında sahip çıkmasını istiyoruz. Projenin ana temasında Zübeyde Hanım ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk birbirlerinin hayatını anlatırken, Cumhuriyet’in hangi zorlu yollardan geçilerek kurulduğunu anlatacaklar.” Dedi.

Eğitim için bir adımda sen at!

Yanık; “ Çünkü; Uluslararası konuk ve uluslararası basının da uzun süredir yakından takip ettiği projenin çok önemli bir amacı var. Projenin geliri Bursa’nın Dağ Yöresi olarak bilinen Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık ve Keles ilçelerinde daha önce tarafımızdan belirlenen üniversite ve lisede eğitim gören 186 kız öğrenciyi okutacağız. Projenin bir diğer önemli ayağında ise Kuzey Makedonya’nın tek Türk beldesi olan, Atatürk’ün doğduğu Jupa’da, Türkiye Cumhuriyeti’nin TİKA kuruluşu tarafından aslına uygun olarak restore edilen Ali Rıza Efendi Konağına komşu olan ve derneğimize Türk öğrenciler okuyabilsin diye tahsis edilen arsaya Ana-İlk-Orta Okul ve Lise yapmayı hedefliyoruz. Kutsal bir amaç için çıktığımız yolda yalnız yürümek istemiyoruz. Bursalıların bu 2 önemli projeye sahip çıkmasını, bir tuğlada onların koymasını, çocuklarımızın eğitimlerine ceplerine bir harçlık koyarak nefeslenmelerini istiyoruz. Biz evlatlarımıza sahip çıkıyoruz, Bursalılarında projeye sahiplenmelerini bekliyoruz. İlginiz için teşekkür eder, desteklerinizi bekleriz.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?