Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bomba cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bomba cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak “30 km’nin sihri nedir” sorusuna verdiği “30 km’nin altı rejimin sorumluluğundadır” yanıtı yeniden gündeme geldi.

Geçtiğimiz pazar günü basın mensuplarıyla Barış Pınarı Harekatı ile ilgili değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “30 km’nin sihri nedir” sorusuna verdiği “30 km’nin altı rejimin sorumluluğundadır” cevabını Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk köşesine taşıdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz pazar günü Dolmabahçe Ofisi’nde televizyonların genel yayın yönetmenleriyle bir araya gelerek Barış Pınarı Harekatı ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Suriye politikasında yeni bir dönem mi?
Güvenli bölgenin 30 kilometre derinliğinde olan güvenli bölgeyle ilgili bir soruya Erdoğan’ın o toplantıda verdiği cevap, Türkiye’nin Suriye politikasında yeni bir döneme girildiğini işaret ediyor.

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, Erdoğan’ın harekatın gölgesinde kalan bu cevabını, “Türkiye’nin güneyinde yine Suriye ile sınır komşusu olacağız” başlıklı köşesinde gündeme getirdi.

(…)10- Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “30 km’nin sihri nedir” diye sorulduğunda, bana göre pazar günkü toplantının en can alıcı cümlesini kurdu. “30 km’nin altı rejimin sorumluluğundadır” dedi.

Bu cümleden anlıyoruz ki yakın gelecekte Türkiye’nin güneyinde yine Suriye ile sınır komşusu olacağız.

11- Suriye’nin toprak bütünlüğüne yönelik vurgunun yanısıra Adana Mutabakatı’na atıf yapması Suriye rejimi ile alt düzeyde sürdürülen ilişkinin ürünü diye düşünüyorum. Hatırlayacaksınız Sırbistan dönüşü uçakta aralarında benim de olduğum gazetecilere Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye ile rejimle ilişkilerimizi Rusya üzerinden sürdürüyoruz. Suriye’nin hak ve menfaatleri için adımlar atıyoruz. Suriye halkı için atıyoruz. Atılan adımların hepsi buna yöneliktir” demişti.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?