Bütün “İYİ” Kızlar Toplandık!

Bütün “İYİ” Kızlar Toplandık!

İYİ Partinin Marmara Bölge Kadın Koordinasyon Toplantısı İstanbul İl Başkanlığının organizasyonunda gerçekleştirildi. İYİ Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Birgül Günay Yıldız’ın, Bursalı kalabalık bir gurupla katıldığı organizasyonda alınan ilke kararları damga vurdu. Gürsu İlçe Başkanı Hatice Deniz, Mudanya İlçe Başkanı Nuray Piliçer, Kurucular Kurulu Üyesi Sermin Özensoy’unda bulunduğu “İYİ Kadınlar” ekonomik ve siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Çok gerilerdeyiz

İYİ Parti Kadın Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu; “Cumhuriyet, kadınlarımıza çok önemli siyasi, hukuki ve sosyal haklar sağlamıştır. Türk kadınına yasalar önünde erkeklerle eşit haklar verilmiştir ve bu kapsamda kadınlarımıza erkekler ile beraber eşit şekilde karar mekanizmalarında yer alma hakkı tanınmıştır. Ancak, kadın hakları ve kadın erkek eşitliği konusundaki öncü konumumuzu maalesef koruyamadık. Ülkemiz, kadın milletvekili oranı açısından değerlendirildiğinde, 1935 yılında %4,6 oranıyla 21. sırada iken, BM’nin son verilerine göre, şu anda %17,4’lük bir oran ile 118. sırada yer almaktadır.” Dedi.

Tüm gücümüzle

Yanıkömeroğlu; “Siyasi karar mekanizmasında yeterince yer alamamanın yanı sıra, Türk kadını artan bir şekilde şiddet, cinsel istismar, ötekileştirme, istihdam edilmeme, eğitim alamama, zorla erken evlendirilme gibi birçok sorunla karşı karşıyadır. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, 2017 yılında 409 kadın cinayeti işlenmiş ve 332 kadına cinsel istismar uygulanmıştır. Bizler, Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener öncülüğünde ülkemizi tekrar kadın hakları ve kadının konumu açısından en ileri noktaya taşımaya kararlıyız. İYİ Parti olarak, parti tüzüğümüzde yer alan cinsiyet kotasından da görüleceği üzere, kadınların siyasi karar mekanizmalarında yer alması gerektiğine derinden inanıyoruz. Buna ilaveten kadınlarımızın iş hayatında, bilimde, sporda, sanatta; yani hayatın her alanında daha fazla yer alması için tüm parti yetkililerimiz ve milletvekillerimiz ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.” Dedi.

Kadın erkek ne kadar eşit!

Yanıkömeroğlu; “Ayrıca, kadına karşı şiddet ile mücadelede eğitimle zihniyet değişikliğinin sağlanması ve etkin yasaların çıkartılması için milletvekillerimiz ile TBMM’de yoğun bir çaba içindeyiz. Bunun yanı sıra mevcut yasaların etkin bir şekilde uygulanıp uygulanmadığını da hukukçularımız aracılığıyla denetlemeye devam edeceğiz. Ayrıca, STK’lar ile de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gerçek bir demokratikleşmenin ancak gerçek bir kadın erkek eşitliği ile mümkün olduğunu biliyoruz. Atamızın huzurunda, onun açtığı yolda ilerleyerek, Türkiye’mizi kadınlarımızın mutlu, huzurlu ve refah içinde yaşadığı bir ülke haline getirmeye ant içiyoruz.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?