Türkiye Dikkatini İŞİD’e Kaydırmalı!

Türkiye Dikkatini İŞİD’e Kaydırmalı!

Putin’den ilk Barış Pınarı Harekâtı açıklaması Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili ilk açıklamalarını yaptı. IFAX haber ajansının son dakika gelişmesi şeklinde aktardığı haberde Putin, “Harekât dolayısıyla tutuklu IŞİD’liler Suriye’nin kuzeydoğusundaki cezaevlerinden kaçabilir” dedi.
 
Türkmenistan’da temaslarda bulunan Putin, Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Rus haber ajansları Putin’in konu ile ilgili açıklamalarını “flaş gelişme” şeklinde servis etti.
 
ınterfax haber ajansının haberini “acil” koduyla aktaran Reuters, “Türkiye’nin harekâtı dolayısıyla Suriye’nin kuzeydoğusunda tutuklu olan IŞİD militanları kaçabilir” dedi.
 
Rus lider, Türk ordusunun bu durumu hemen kontrol altına alabileceğinden emin olmadığını da sözlerine ekledi.
 
Putin, IŞİD’li teröristlerin tutuldukları hapishanelerden ve kamplardan kaçması ihtimaliyle ilgili olarak ise “Bu yeni tehdidi bastırmak için istihbarat servislerimizin kaynaklarını seferber etmemiz gerekiyor” açıklaması yaptı.
 
İSTİHBARAT KAYNAĞI VURGUSU
 
Sputnik’in aktardığı habere göre; Rusya lideri şöyle devam etti:
 
“IŞİD’ciler (kaçarlarsa) nasıl ve nereye yönelecekler, Türkiye topraklarından mı yoksa Suriye’de kimsenin denetiminde olmayan yerlerden mi geçecekler ya da Irak yahut başka ülkelerin topraklarından mı geçip yollarına ilerleyecekler? Bunların hepsini anlamamız, bilmemiz ve istihbarat servislerimizin kaynaklarını ortaya koymamız gerekiyor.”
 
Rus lider, Barış Pınarı Harekâtı’nın başlatıldığı 9 Ekim’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşmüştü.
 
Kremlin’den yapılan açıklamaya göre; Putin operasyonun Suriye’deki krizin çözümü için ortaya konmuş ortak çabalara zarar vermemesi adına, Türk tarafına ‘durumu enine boyuna tartma’ çağrısında bulunmuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?