Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 228 oldu

Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 228 oldu

‘Barış Pınarı Harekatı’ kapsamında TSK ve SMO birliklerinin Fırat’ın doğusundaki ilerleyişi de devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı’nın başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 228 olduğunu duyurdu.

Türkiye‘nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek, bölge halkını terörden kurtarmak amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı ikinci gününde devam ediyor.

Askerlerin ilerleyişi sırasında Tel Abyad’da bulunan PKK/YPG‘li teröristlerin Akçakale’deki sivil yerleşim alanlarını hedef almasının ardından sınırda konuşlu topçu birlikleri karşılık verdi. Savaş uçaklarının da destek verdiği müdahale sonrası belirlenen terör hedefleri, ateş altına alındı. Tel Abyad’ın her yerinden siyah dumanlar görüldü. Zaman zaman teröristlerin havan ve roketli saldırısı, topçu birliklerinin de Tel Abyad’daki terör hedeflerini tank, obüs ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alması sürüyor.

Sınıra yakın noktalardaki iş yerleri kapatılırken, polis ekipleri de sokaklarda sivilleri dolaşmamaları konusunda uyarıyor. Belediye hoparlörlerinden de sık sık yolların olası acil durumlar için açık tutulması, bölge sakinlerinin güvenli gördükleri barınak ve sığınaklara girmesi yönünde uyarı anonsları yapılıyor.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 228

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan açıklamada, “Barış Pınarı Harekatı kapsamında Rasulayn’daki bir sığınağa düzenlenen hava harekatında 19 PKK/PYD-YPG‘li terörist etkisiz hale getirildi. Böylelikle harekâtın başından itibaren etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 228 oldu” denildi.

Paylaşımda, harekata katılan uçakların görüntülerine de yer verildi.

MSB: HEPSİ İMHA EDİLDİ

MSB‘den gelen açıklamada, “Akçakale‘de masum sivilleri katleden PKK/PYD-YPG‘li teröristler ve mevzileri tespit edilerek ateş destek vasıtalarıyla imha edildi.” denildi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?