Trump’tan yeni açıklama geldi

Trump’tan yeni açıklama geldi

ABD Başkanı Donald Trump, “Bölgede ABD askeri yok, durumu yakından takip ediyorum” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump Twitter’dan yeni açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Trump mesajında, “Türkiye, Kürtlere saldırmayı uzun süredir planlıyordu. Onlar ilelebet savaşıyorlardı. Saldırının olduğu bölgenin yakınlarında herhangi bir yerde askerimiz ya da ordumuz yok. Ben sonu olmayan savaşları bitirmeye uğraşıyorum. İki tarafla da görüşüyorum. Bazıları bizden bölgeye on binlerce asker göndermemizi ve sil baştan yeni bir savaş başlatmamızı istiyor” dedi.

Türkiye’nin bir NATO üyesi olduğunu söyleyen Trump, “Başkaları diyor ki UZAK DUR, bırak Kürtler kendi mücadelelerini versin (bizim ekonomik yardımımızla). Diyorum ki, eğer kuralın göre oynamazlarsa Türkiye’yi ekonomik olarak yaptırımlarla mahvederim! Yakından izliyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan El Kaide lideri Usame bin Ladin’den sonra dünyanın en tehlikeli teröristi olarak adlandırılan İbrahim al-Asiri’nin ölümü Trump tarafından teyit edildi.

ABD Başkanı Donald Trump, İbrahim al-Asiri’nin iki yıl önce Yemen’de Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yapımı insansız hava aracı saldırısında öldürüldüğünü açıkladı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?