Sızdık!

Sızdık!

Yabancı ajanslar: Türk ordusu Suriye’ye girdi Bloomberg haber ajansı, Türk yetkililere dayandırdığı haberde TSK’nın Suriye’ye giriş yaptığını öne sürdü. Haberde Türk ordusunun Suriye’nin kuzeydoğusuna giriş yapıldığı belirtildi. Bu açıklamadan bir süre sonra Reuters, Türk yetkililere dayandırdığı haberde, askeri operasyonun henüz başlamadığını duyurdu.
 
Bloomberg’e konuşan Türk yetkili ismini vermeden açıklamalarda bulundu. Türk askerinin sınırdan giriş yaptığını belirten yetkili, “Türk ordusu, Kürtleri sınırdan uzaklaştırmak için Suriye’nin kuzeydoğusundan giriş yapmaya başladı” dedi.
 
Bloomberg’ten Onur Ant ve Selcan Hacaoğlu imzalı haberde yetkilinin konuyla ilgili başka bir detay vermediği belirtildi.
 
AKAR: ÇALIŞMALAR DEVAM ETMEKTE
 
Yabancı basında yer alan bu iddialar ortaya çıktığı sırada Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Hava Harp Okulu 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’ne katılmak üzere Hava Harp Okulu’na gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akar, “Harekat ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte, intikaller, hazırlıklar sürmekte. Bunları da komutan arkadaşlarımızla birlikte yakinen takip etmekteyiz” dedi.
 
Bu açıklamaların ardından Türk yetkililerden flaş bir açıklama geldi. Reuters’a ismini açıklamadan konuşan Türk yetkililer, askeri müdahalenin henüz başlamadığını belirtti. Yetkililer, “Türk askeri ağır ekipmanlarla sınır duvarındaki bir parçayı yerinden çıkardı” ifadesini kullandı. Türk yetkililer, son hazırlıkların devam ettiğini ve hem askerlerin hem de ekipmanların yerleştirilmesinin tamamlandığını söyledi.
 
KOMANDO VE ARAÇ TAKVİYESİ SÜRÜYOR
 
Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye sınırındaki askeri birliklere komando ve araç takviyesi sürüyor. Çeşitli bölgelerden gelen komando birlikleri ve mayına dayanıklı kirpiler, Kilis sınırına doğru hareket etti.
 
Komando ve araçların sınır birliklerine takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?