“Zübeyde Anne” Evlatlarını Unutmadı, Onları Okutacak!

“Zübeyde Anne” Evlatlarını Unutmadı, Onları Okutacak!

“Bursa Zübeyde Anne ve Gazi’yi Bekliyor!” haberi ile ilk kez gazetemiz aracılığı ile Bursalılara duyurduğumuz, Uluslararası Sinemacılar Derneği Başkanı Selami Yanık tarafından organize edilecek olan “Ben Hep Aranızdaydım” adlı projeye en büyük destek Milliyetçi Hareket Partisinden geldi. Projenin Bursa’da gerçekleşmesi için en başından beri maddi-manevi destek veren MHP Yıldırım-Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Mustafa Kargılı; “Bizim için maneviyatı yüksek olan bu projenin Bursa’da gerçekleştirilmesi açısından MHP adına Büyükşehir kanadında bazı temaslarda bulunduk. Talebimiz olumlu karşılandı. Süreci takip ediyoruz.” Dedi.

Her zaman yanımızda idi

Uluslararası Sinemacılar Derneği Başkanı Selami Yanık tarafından hazırlanan, Cumhuriyet’in 96’cı yılında 29 Ekim’de Bursa’da gerçekleşmesi planlanan projeye siyasi parti temsilcileri ve STK’lardan yoğun ilgisi ile karşılaştı. Siyasi Partilerin İl ve ilçe Başkanlıkları, Belediye Meclis Üyeleri, Oda-Sendika-Dernek Yönetimlerinden destek mesajları aldığını belirten Yanık, manevi desteklerden dolayı teşekkür etti. Projeye her kesimden destek aldıklarını belirten Yanık; “29 Ekim’de yapacağımız etkinlikle Bursa’mızı Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi’nin doğum yeri olan Kuzey Makedonya’nın tek Türk beldesi olan Jupa ile de buluşturacağımız için gururluyuz. Ata’mızın mirasına sahip çıkarak Jupa’da doğduğu evi restore eden Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bizlere bu gururu da bahşettiği için teşekkür ediyorum.” Dedi.

Türkiye’ye damga vuran isimler Bursa’da olacak!

İstanbul’a giderek son hazırlıları ve oyuncuların provalarını yerinde takip eden Yanık; “Projenin gerçekleştirilmesinde şuanda 60 kişilik bir ekip çalışıyor. Projenin detaylarını daha önce Büyükşehir Başkanvekili sayın Süleyman Çelik ile paylaşmıştık. Son şeklini de Bursa’nın resmi makamları ile birlikte karar vererek belirleyeceğiz. Çabamız Bursa’nın Tarih, Kültür ve Turizm alanında, hak ettiği yere ulaşabilmesi. 29 Ekim’de birçok sürprizimizde var. Osmanlı’nın kurucularının ebedi evlerinden kortej eşliğinde inecek olan Türkiye’nin ünlü yüzlerinin de Bursalıları selamladığı organizasyonda başta Jupa Belediye Başkanımız olmak üzere Avrupa’dan birçok siyasetçi ve ekonomi dünyasına yön veren birçok Türk’ü de Bursa’mıza gelmesini sağlayarak, bu görsel şöleni birlikte izletmenin mutluluğunu yaşayacağız. “Zübeyde Anne ve Gazi”, yaptığımız bir protokol ile Jupa’da bir 12 derslikli okul yapacak,  Jupa Belediyesi söz konusu okul alanı için Ali Rıza Efendi Konağı’na komşu bir arazi tahsis etti. Ayrıca bu proje ile 120 kız evladımıza lise ve üniversite öğretim hayatında burs vermeyi düşünüyoruz. Heyecanlı ve gururluyuz.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?