BAŞKAN REHİNE ALINAN YARDIMCISINI KAPIYI KIRARAK KURTARDI!

BAŞKAN REHİNE ALINAN YARDIMCISINI KAPIYI KIRARAK KURTARDI!

Bursa’da Kadın Belediye Başkan Yardımcısı rehin alındı
Bursa’nın Gemlik ilçesinde Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Serintürk, silahlı saldırgan tarafından rehin alındı. O esnada makamında bulunan Belediye Başkanı Uğur Sertaslan yardımcısının kapısını kırıp içeri girdi ve yardımcısını kurtardı. Sinan B.’nin, 2018 yılında belediyede sözleşmeli olarak çalıştığı ve kendi isteği ile istifa ettiği, bugün ise yeniden işe alınmak istediği için böyle bir olay gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.
 
Alınan bilgiye göre, Gemlik’te daha önceden suç kaydı bulunan Sinan B. saat 16.00 sıralarında silahla imar ve inşaat işlerinden sorumlu Zeynep Serintürk’ün odasına girerek silahla rehin aldı.
 
Durumdan haberi olan CHP’li Belediye Başkanı Uğur Sertaslan kapıyı kırarak içeri girdiğinde zanlıyı etkisiz hale getirdi.
 
Olay yerine ise çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polisler de zanlıyı kısa sürede gözaltına aldılar.
 
Belediyede yaşanan panik sebebiyle fenalaşan 3 çalışan için ambulans çağrıldı.
 
BELEDİYEDE YENİDEN İŞE GİRMEK İSTEMİŞ
 
Bursa’nın Gemlik içesinde, elinde tabancayla makam odasına girdiği Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk’ü rehin alan ve 1 saatlik ikna çalışması sonucu teslim olmasının ardından gözaltına alınan Sinan B., ifadesi alınmak üzere Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
 
Sinan B.’nin, 2018 yılında belediyede sözleşmeli olarak çalıştığı ve kendi isteği ile istifa ettiği, bugün ise yeniden işe alınmak istediği için böyle bir olay gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.
 
BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI İPTAL OLDU
 
Yaşanan bu olayın ardından, bugün saat 18.00’de yapılacak Gemlik Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı iptal oldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
 
Öte yandan DHA’nın haberine göre; Bursa’nın Gemlik içesinde, Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, elinde tabancayla makam odasına giren Sinan Bingöl tarafından rehin alındı. Polisin yaklaşık 1 saatlik ikna çalışması sonrası Bingöl, Serintürk’ü serbest bıraktı. Teslim olan Bingöl, polis tarafından gözaltına alındı.
 
Olay, saat 15.30 sıralarında Gemlik Belediyesi’nde meydana geldi. Sinan Bingöl, elinde tabanca ile Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk’ün makam odasına girdi. İmar işlerinden sorumlu olan Serintürk’ü rehin alan Bingöl, kapıyı kapattı. Bu sırada binadaki bazı kişiler kapıyı açmaya çalıştı, ancak başarılı olamadı. Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Belediye binası tedbir amaçlı boşaltıldı. Odada bağırarak taleplerinin olduğunu söyleyen Sinan Bingöl, polisin yaklaşık 1 saatlik ikna çalışması sonucu Serintürk’ü bıraktı. Teslim olan Bingöl, polis tarafından gözaltına alınarak, emniyete götürüldü.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?