CHP’nin Uluslararası Suriye Konferansı başladı

CHP’nin Uluslararası Suriye Konferansı başladı

CHP tarafından uluslararası düzeyde düzenlenen “Suriye’de Barışa Açılan Kapı – Uluslararası Suriye Konferansı” başladı. Açılış konuşmasını CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın yaptığı konferansa İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmacı olarak katıldı. Kılıçdaroğlu “Ankara ile Şam arasındaki yolun barışa giden en kestirme yol olduğunu ve Suriye’nin geleceğine ancak Suriye halkının karar verebileceğini hiç unutmamalıyız.” dedi. İmamoğlu da “Nihai hedefimiz Suriye’nin istikrara kavuşturulması ve Suriyelilerin oradaki hayatlarına en özgür biçimde dönebilmesinin sağlanmasıdır.” dedi.

CHP tarafından Suriye sorununun çözümü için uluslararası düzeyde sürdürülen çalışmalara katkı sağlamak amacıyla düzenlediği “Suriye’de Barışa Açılan Kapı – Uluslararası Suriye Konferansı” başladı. Açılış konuşmasını CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın yaptığı konferansta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da birer konuşma yaptı.

VELİ AĞBABA: PARTİ AYIRIMI YAPMADIK

Programın açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AKP hükümetlerinin dış politikasını eleştirdi. “CHP’nin önerileri dinlenseydi, Suriye’deki yapılar yıkılmasaydı şu anda bu durumda olmazdık.” diyen Ağbaba “İzledikleri yanlış politikalarla milyonlarca insanı yerlerinden yurtlarından ettiler” diye konuştu.

Suriye yönetimiyle diyalogun en kısa sürede başlaması gerektiğini savunan Ağbaba, konferansa parti ayrımı yapmaksızın en çok Suriyeli’ye ev sahipliği yapan belediyelerin yönetimlerinin, konuyla ilgili devlet kurumlarının ve bölgedeki siyasi odakların çağrıldığını hatırlattı.

Ağbaba; “İzlenen yanlış politikaların yarattığı yıkım, ne bizim Suriye’yle barış içinde yaşama isteğimiz azaltabilir ne de bu yönde attığımız adımları zayıflatabilir. Biz, Suriye’nin geleceğine ve Suriye’yi kimin yöneteceğine sadece Suriye halkının karar verebileceğini savunuyoruz. Suriye-Türkiye ilişkilerinin doğrudan temaslar yoluyla normalleşmesinin sadece bu iki ülkenin değil, tüm bölgenin huzur ve güvenliği için önemli olduğunu düşünüyoruz.”dedi.

İMAMOĞLU: SURİYELİLERİ KADERİNE TERK ETMEYECEĞİZ

Uluslararası Suriye Konferansı açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bugün Suriye’de yaşanan çok taraflı savaşta deyim neredeyse az iti it izine karışmış durumdadır. Kim kiminle savaşmaktadır bilinmektedirler. Bazı karar vericiler ne yazık ki yangına körükle gitmeyi tercih etmektedir. Yanı başımızdaki bu dost ülkeden göç edenleri ülkemize almakla kalmadık ne yazık ki bir çoğunu kendi haline bıraktık. Suriyeli göçmenlerin çoğu ülkelerinde inanmadıkları bir savaşa katılmak yerine kendilerine bir gelecek kurmak için ülkemize sığındıklarının farkındayız. Onları suçlamak doğru olmaz. Bu insanlar savaşı kabullenmedikleri için bugün bizimle beraber yaşıyorlar. Önce güney illerimize yerleştiler sonra tüm şehirlere yayıldılar” dedi.

İBB Başkanı “Nihai hedefimizi Suriye’nin istikrara kavuşturulması ve Suriyelilerin oradaki hayatlarına en özgür biçimde dönebilmesinin sağlanmasıdır. Bu çözümde yolumuzu aydınlatacak en değerli ışık toplumsal vicdanımızdır. Özetle Suriyeliler elbette ve asla kendi kaderlerine terk etmeyeceği. Onların daha insani koşullarda yaşamları için uluslararası arenayı harekete geçirmek için her türlü uygulamayı yapacağız’ diye konuştu

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?