Okullara kritik uyarı

Okullara kritik uyarı

Bursa’da okullar tatil edildi İstanbul’da Silivri açıklarında meydana gelen 5,8’lik depremin ardından Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden tatil açıklaması geldi.
 
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada:
 
“26/09/2019 (Bugün) İstanbul Silivri Merkezli olarak meydana gelen depremin Bursa’da da hissedilmesi nedeniyle öğrencilerimizde oluşan kaygının giderilmesi amacıyla Bursa’daki tüm okullar Bursa Valiliği kararıyla 26/09/2019 (bugün) saat 14.30 itibarıyla bir gün süreyle tatil edilmiştir.” denildi.
 
20 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI
 
Bu arada, İnegöl ilçesinde bazı okullarda deprem sonrası fenalaşan yaklaşık 20 öğrenci, İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ayakta müdahale edilen öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Öte yandan Bursa Valiliği de bir açıklama yayınladı.
 
Açıklamada can ve mal kaybı olmadığını bildirilirken, “Marmara Denizi Silivri açıklarında bugün saat 13:59’da meydana gelen 5.8 Mw büyüklüğündeki deprem sonrasında Valiliğimizce AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi hemen faaliyete geçirilmiştir.
 
Deprem sonrası ilimizdeki AFAD, 112, 155 ve 156 ihbar hatlarına şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır. Can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Tedbiren deprem nedeniyle ilimizdeki ilk ve orta dereceli okullarımızda bugün eğitimin geçici olarak tatil edilmesine karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.
 
İstanbul ve Kocaeli’de de okullar tatil edildi
 
Deprem sonrası panik yaşanan İstanbul ve Kocaeli genelindeki okullarda öğrenciler sınıflardan bahçeye çıkarılırken eğitime yarım gün ara verildi.
 
Deprem sonrası korku ile okul önlerine gelen veliler ise çocuklarını alarak evlerine döndü.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?