Fethiye Kütüphanesine Kavuştu!

Fethiye Kütüphanesine Kavuştu!

Nilüfer Belediyesi katkılarıyla, Nilüfer Rotary Kulübü tarafından yenilenen Fethiye İlköğretim Kurumları’nın kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete yeniden açıldı.

Eğitime verdiği desteklerle örnek olan Nilüfer Belediyesi, bu kez Fethiye ilköğretim Kurumları’na katkıda bulundu. Nilüfer Rotary Kulübü tarafından yenilenen Nilüfer Belediyesi’nin de kitap ve donanım desteğinde bulunduğu Fethiye İlköğretim Kurumları Kütüphanesi hizmete açıldı. Düzenlenen törene Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Muharrem Tüfekçi, Nilüfer Rotary Kulübü Başkanı Gökhan Gürsoy, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, Nilüfer Belediye Meclis üyeleri ve davetliler katıldı. Kitap okumanın ve kütüphanelerin değerini en iyi bilen belediye olarak, okullara katkıda bulunmaktan onur duyduklarını ifade eden Başkan Turgay Erdem, “Fethiye Okulları’nın öğretmen ve öğrencilerinin de kitaba, kütüphaneye değer verdiğini görüyorum. Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’nde yaptığımız etkinliklere de Fethiye Okulları’nda eğitim gören öğrencilerimiz her zaman ilgi gösteriyor. Hatta düzenlediğimiz yarışmalarda derece alan öğrencilerimiz var. O nedenle Nilüfer Belediyesi olarak biz de Fethiye Okulları’nda kütüphane oluşmasında elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’nde görevli arkadaşlarımız yaz döneminde kütüphane hazırlıkları sırasında okulu ziyaret ederek deneyimlerini paylaştı. Okulun öğretmenleri de Misi Çocuk Kütüphane’mizi ziyaret ederek incelediler ve görüş alışverişinde bulundular” dedi.

Kütüphaneye 500’e yakın kitapla desteği verdiklerini ifade eden Turgay Erdem, “Kütüphanelerimizdeki çocuk dergilerini de düzenli olarak bu kütüphaneye yönlendireceğiz. Kütüphanemize ilerleyen zamanlarda da desteğimiz olacak, yeter ki çocuklarımız okusun. Kütüphaneler eğitimin önemli bir parçası. Bizler Nilüfer’e 5 kütüphane kazandırdık. Bu Türkiye için örnektir. Çünkü Türkiye’de 121 ilçede hiç kütüphane bulunmuyor. Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’nin üye sayısı 42 bini aştı. Bu kadar kişiyi kitapla buluşturmak mutluluk verici. Kütüphanelerimizde düzenlediğimiz söyleşiler, atölyeler ve öğrencilere yönelik yarışmalarda da binlerce çocuk, genç ve yetişkinle buluştuk. Nilüfer Belediyesi olarak eğitim konusu bizim önceliğimiz” diye konuştu.

Okullarda açılan kütüphanelerin önemine değinen Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Muharrem Tüfekçi, “Okullarımızda açılan bu tarz kütüphaneler gelecek nesillerimizin bilgiye ulaşmasına ve kitap okuma alışkanlığının artmasına pozitif katkı sunuyor. Ülkemizde maalesef kitap okuma oranı çok düşük. Japonya’da bir kişi ayda iki kitap okuyor. Fransa’da bu oranı yılda 6 kitap. Türkiye’de ise yılda 6 kişiye bir kitap düşüyor. Teknolojinin geliştiği bir ortamda parıldayan nesiller çağıyla birlikte bu oranın istenilen seviyeye çıkacağını umuyorum” dedi.

Nilüfer Rotary Kulübü Başkanı Gökhan Gürsoy’da eğitime büyük katkı verdiklerini belirtti. “Eğitime verilen hiçbir katkı boşa gitmemiştir” diyen Gürsoy, yapılan çalışmanın diğer kurumlara da örnek olmasını diledi.

Törende konuşan Okul Müdürü Selim Karaköse de emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmalarında ardından Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Muharrem Tüfekçi, Başkan Turgay Erdem’e, katkıda bulunan Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Atakan Çorbacı ve diğer emeği geçenlere teşekkür plaketi verdi.

Başkan Turgay Erdem ve protokol üyeleri yenilenen kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Turgay Erdem açılışın anısına öğrencilere kitap armağan etti. Açılışta Fethiye Gönüllü Kadınlar Derneği de kütüphaneye kitap bağışladı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?