Gençlerimizi uyuşturucuya teslim etmeyeceğiz!

Gençlerimizi uyuşturucuya teslim etmeyeceğiz!

“Cumhuriyet Kadınları’ndan Uyuşturucu ile Etkin Mücadele!” Cumhuriyet Kadınları Derneği yurt çapında uyuşturucuya savaş açtı. CKD Bursa Şube Başkanı Sultan Yurdunal ve Dernek Yönetimi Kent Meydanında bir basın açıklaması yaparak kararlılıklarını dekare etti. Yurdunal; “Jeopolitik konumu ve genç nüfusu nedeniyle Türkiye, hedef ülke konumundadır. Nüfusumuzun yüzde 15’ini gençler oluşturmaktadır ve gençlerin önemli bir bölümü bağımlılık için risk grubunun içindedir. Demografik yapımız, ülkemizi uyuşturucu ticareti için pazar haline getirmektedir. Gençlerimiz, sistemin doyumsuzluğun kurbanı olmaktadır. Diğer yandan Türkiye, Asya’dan Avrupa’ya ve Avrupa’dan Asya’ya uyuşturucu kaçakçılığında geçiş güzergahındadır. Üretim bölgelerine yakın bir coğrafi konumda bulunmanın yanı sıra, geniş bir kullanıcı kitlesine sahip Batı Avrupa ülkeleriyle komşudur.” Dedi.

BATAKLIĞI KURUTALIM

Yurdunal; “Uyuşturucunun zararları, kullanan bireyde yol açtığı sağlık problemlerinden ibaret değildir. Kişinin ailesini ve çevresini de etkileyen, toplumda ekonomik, sosyal ve güvelikle ilgili zararlara yol açan çok yönlü bir sorundur. Devlet kademelerinde bu alanda yapılan çalışmaları önemli görüyoruz. Ancak, topluma önderlik eden demokratik kitle örgütlerinin de uyuşturucu ile mücadeleye katılmasında eksiklikler olduğunu tespit ediyor, bu konuda karşılıklı olarak adımların atılmasını zorunlu buluyoruz. Cumhuriyet Kadınları Derneği, ulus devletimize ve ulusumuza yönelik tehditlerin farkındadır. Bağımsızlığımıza kast eden saldırılar aynı zamanda ulusal kültürümüzü bozmayı, yok etmeyi amaçlamaktadır. Ülkemizi daha çok sömürmelerinin yolu gençlerimizin milli kimliğinden koparılması ve uyuşturulmasından geçmektedir. Vatansız, kimsesiz, bilinçsiz, düşünmeyen, okumayan, sorgulamayan, üretmeyen, haz peşinde koşan, tembelleşen, sahte özgürlüklere esir olan,  sorumluluktan kaçan, uyuşmuş ve bağımlı nesiller hedeflenmekte; her türlü bağımlılık kışkırtılmaktadır. Cumhuriyet Kadınları Derneği bütün bunları göz önünde bulundurarak; uyuşturucu ile mücadeleye geniş bir çerçeveden yaklaşmakta ve sorunun köküne inmekte, bataklığı kurutmayı hedeflemektedir.” Dedi.

UYUŞTURUCUYA KARŞI ANNELER HAREKETİ

Yurdunal; “Uyuşturucu/uyarıcı madde kullanımı konusunda farkındalık yaratarak toplumun uyuşturucu ile mücadeleye aktif katılımını sağlamak, önleme çalışmalarını güçlendirmek, evlatlarımızı ve geleceğimizi korumak amacıyla Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi’ni başlatıyoruz. Biliyoruz ki; bir anne tüm dünyayı değiştirebilir! Annelerin; sevgisiyle değiştiren, güven veren, koruyan, geliştiren, eğiten, kararlı ve güçlü duruşunu pekiştireceğiz. Gençlerimize hayata tutunabilecekleri anne elini uzatıyoruz. Ve yine annelerin harekete geçirici etkisine inanarak; bütün kamu kurum ve kuruluşlarını, demokratik kitle örgütlerini, basın kuruluşlarını, kanaat önderlerini, Türk milletinin her ferdini sorumluluğa, gençleri hayatta tutmaya davet ediyoruz.” Dedi.

HAYAT’A TUTUN, HAYATA TUTUN!

Yurdunal; “Cumhuriyet Kadınları Derneği, bugünden itibaren Türkiye’nin dört bir yanında “Hayata Tutun, Hayatta Tutun” kapmayası yürütecektir. Kampanya kapsamında; mahalle/ilçe bazlı anne eğitimleri, okul/mahalle/ilçe bazlı genç eğitimleri, konferans, seminer ve çalıştaylar, spor turnuvaları, tiyatro gösterileri, kısa film çekimleri, roman/öykü/deneme yarışmaları, fotoğrafçılık yarışmaları, doğal yaşamı tanıtacak kamplar, konserler, dans gösterileri, şehir merkezlerinde bilgilendirme amaçlı tanıtım masaları gibi sayısız etkinlik yapılacaktır. Bu etkinlikler, en geniş işbirliği ile gerçekleştirilecektir. Çalışmalarımızla; hem bilgilendirme yapmayı hem de gençlere alternatif yaşam biçimleri sunarak üretmelerini ve paylaşmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Son olarak belirtmek gerekir ki; terör örgütleri uyuşturucu imalatı ve kaçakçılığıyla milyarlarca dolar gelir elde etmekte, buradan kazandıkları paraları teröristlerin ihtiyaçlarının karşılanması ve silahlanma için kullanmaktadırlar. PKK’ya yönelik operasyonlarda tonlarca uyuşturucu madde ele geçirilmektedir. Bu bilgiler ışığında; bataklığın kurutulması için terörle tavizsiz mücadelenin de önemine dikkat çekiyoruz. Vatanımız, bağımsızlığımız, çocuklarımız için, insanlık için savaşan Mehmetçiğimizi ve Polisimizi selamlıyoruz.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?