Doğalgazı şah-mat eden yünler Bursa’da!

Doğalgazı şah-mat eden yünler Bursa’da!

31 Mart ve İstanbul’da yenilenen 23 Haziran Yerel Seçimlerinden sonra peş peşe elektrik ve doğalgaza yüzde 30’lara zam yapılmıştı. Dar gelirli vatandaşa Bursa’dan müjde geldi. Bursa Yün sahibi, 40 yıl tır şoförlüğünden sonra Cumhuriyet Caddesi üzerinde tekstil işine giren Naci Bağcı’nın atölyelerinde üretilen yüzde yüz termal yünler üreterek kara kışa savaş açtı. 2 kitap yazarak anılarını ve şiirlerini biriktiren Naci Bağcı; “Yıllar yılları kovalarken yaz-kış sürekli direksiyon başında idim. Yediğim sıcağı ve ayazı unutamam. Uluslararası yollarda belki de dünyayı 8 kez dolaştım. Aslında öğretmenlik hakkımda vardı. Ama başka arkadaşlarımın devlet kademesindeki önü açmak istedim. Arkadaşlarımın arasından nice öğretmenler, polis şefleri, savcılar çıktı. Bursa değişken iklime sahip. Gün içinde bile birkaç kez hava değişiyor. Direksiyon başında iken ne yapabilirim diye düşündüm. Çocukken bizim zamanımızda ninelerimiz bize koyun yününden içlik ve çorap örerlerdi. O içlikleri hala saklıyorum. Beni 40 yıl o içlikler ile ninemin hayır duaları ayakta tuttu.” Dedi.

Hastalıklara çare olan yün bizde!

Bağcı;  “Yün çamaşır ve atlet fiyatları 20 liradan başlıyor, takım halinde ise 200 liraya kadar çıkıyor. Biz müşterilerimize yünün özelliklerinden bahsediyoruz. Elimizde olan malı satıp kar etme peşine hiç düşmedik. İçlik alırken gerçek yün olmasına dikkat edilmeli. Yün olmayan elyaflar teri alınca ıslanıyor. Pamuk geç kuruyor. Aynı zamanda koku da yapıyor. Ama yünde böyle bir durum yok. Yün teri kolay emmediği için hasta yapmıyor. Hekimler astım ve bronşit gibi hastalıkların çaresinin yün olduğunu söylüyor. Biz de bundan yola çıkarak müşterilerimize yünü tavsiye ediyoruz. Her kesime hitap ediyoruz. Ürünlerimiz doğal termal. Kışın üşümemek için giyiliyor. Yazın da teri alıyor. Vücutta teri ıslak tutmuyor. Bu sayede vücut sürekli nefes alıyor. Astım, bronşit ve zatürre için bilinen en iyi çare. Ürünlerimizi kullananlar gelerek bizlere teşekkür ediyorlar.” Dedi.

Her ürün yün değildir!

Slogan noktasında da Bağcı; “İnsanlar her noktada tasarrufa yönelmek zorunda. 2018 ve 2019’da doğalgaz faturaları toplamda yüzde 70 oranında zamlandı. Yünlü çamaşır giyen vatandaş içerde doğalgaz yanmasa bile çok fazla üşümez. Doğalgazı aman kısık açalım battaniyeye sarılıp otururuz demesinler diye bu sloganı ürettik. Çamaşırlarımızı alanlar eşine dostuna akrabalarına tavsiye ediyor. Bazen müşterilerimiz çay içmeye, hatıra fotoğrafı çektirmeye geliyor. Bazen iri yapılı insanlar geliyor. Kendine çamaşır bulamayınca üzülüyor. Ben de 2 metrelik vatandaşlar için bile çamaşır yaptırdım. Her kesime hitap ediyoruz. Ürünlerimiz doğal termal. Kışın üşümemek için giyiliyor. Yazın da teri alıyor. Vücutta teri ıslak tutmuyor. Bu sayede vücut sürekli nefes alıyor. Yaz kış giyebileceğiniz malzemeden yaptık.  Bir de yün diye satılan orlonlar var. Her yün diye satılan içlik yün değildir. Kıyıda köşede 5-10 liraya satılan atletler yün değildir. Vatandaşlar aldanmasın. Yün giyenler romatizmadan kurtulur.” Dedi.

İpek Kesler ile tekrar buluşturduk.

Bağcı; “Avustralya-Yeni Zelanda Merinos koyunlarının yünlerinin kullanıyoruz. Merinos şuan zirvede.  Bursa’nın özlenen İpek Keslerini de üretiyoruz. İpek Böcekçiliği yapan işletmelerden aldığımız hakiki ipek ile keseleri yapıyoruz. Doğalgaz faturaları bizim ürünlerimizi kullanan vatandaşlarımız düştüğünü söylüyor. Hesap ekonomi girdilerinin düşürüldüğü devir. Tüm hemşerilerimizi dükkanımıza bekliyoruz. Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?