Sahibinden satılık “Doktor!”

Sahibinden satılık “Doktor!”

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Cizre İcra Dairesi’nin açık artırma ilanında doktorluğa “taşınır mal” olarak yer vermesine tepki göstererek kendi internet sitelerinde  ‘Mesleğimizi-hekimliği açık artırmada satışa çıkaranları affetmeyeceğiz!’ notuyla bir açıklama yayımladı.

Cizre İcra Dairesi’nin 6 Eylül 2019 tarihinde yayımladığı açık artırma ilanında doktorluk mesleği “taşınır mal” olarak tanımlandı ve açık artırmada satışa çıkarıldı. 16 ayrı branşta uzman doktorluk için açık artırma duyurusu yapılırken, bir branş için 44 bin 520 lira ile 55 bin 650 lira değer belirlendi.

Sağlık Borsasına geçit verilmemeli!

Konu ile ilgili CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, uygulamanın hekimlik onuruyla bağdaşmadığını belirterek, “Maalesef FETÖ borsasından sonra sağlık borsası da oluştu!” dedi.

Sağlıkta dönüşüm programıyla sağlığın ticarileştirildiğini de söyleyen Milletvekili Prof. Dr. Özkan, “Bu halkın sağlığını hiçe saymak, ticarete dökmek, hekimi itibarsızlaştırmaktır. Sağlık sektörünü bir ticarethane olarak görmek doğru değildir. Her şeyin fiyatını bilip, hiçbir şeyin değerini bilmeyen tüccar siyasetin net sonucu bu. Ülkemizde sağlık Ne yazık ki; ticarileşti. Sağlıkta gelinen nokta çok üzücü ve ürkütücü. Bu olay merdiven altı olarak kabul ettiğimiz sağlıkta skandal oluşturacak yeni yapıların lokal olarak doğmasına kadar gider. O yüzden Bakanlık acilen bu duruma müdahale etmelidir.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?