Osmangazi “Çelik” gibi olmalı!

Osmangazi “Çelik” gibi olmalı!

CHP ve İYİ Partinin ilçe kongrelerinin başlamasının arifesinde siyasi kulislerde hareketlendi. CHP’nin Yıldırım, Nilüfer ve Osmangazi’yi oluşturan üçgende ilçe başkanlığı için ismi geçen adaylar, partililer tarafından dillendirilmeye, basında da bu isimler konuşulmaya başlandı. CHP Osmangazi’de ikinci kez seçilerek ilçe başkanlığı görevinde iken İsmet Karaca’nın il başkanlığı adaylığı için nisan 2018’de istifa etmesi ile birlikte ilçe yönetim kurulundan Mete Akyolcular seçilmişti. Akyolcular kasım 2019 gibi düşünülen ilçe kongresinde başkanlığın potansiyel adaylarından. Şimdilik 5 ismin adaylığı konuşulurken Osmangazi Örgütünün ağır toplarından “Çelik” gibi bir adayın ismi kulislere düştü.

“Vizyon Osmangazi” ile yeniden tanışılmalı

CHP Teşkilatlarının birçok faaliyetinde bulunan, maddi ve manevi elini taşın altına koyan, sosyal demokrat çevrenin isminin çevresinde birleşebildiği geçmiş dönemlerin Milletvekili adayı Cengiz Çelikten’in ismi Osmangazi İlçe Başkanlığı için yoğun olarak geçmeye başladı. 1 milyon nüfusu geçen ve iç dinamikleri ile kendi başına metropol olan Osmangazi’nin Ana Muhalefet Partisi konumundaki Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatlarının daha çok çözüme odaklı politikalar üretmesini isteyen sosyal demokrat görüşündeki parti mensupları ile seçmenler “Çelikten” ismine dikkat çekti. Vekil adayı iken gerçekleştirdiği faaliyet ve söylemleri bugün de hatırlanan Çelikten, geçmiş yıllarda “Vizyon Osmangazi” isimli kültürel-sanat-spor ve dar gelirli vatandaşların ekonomik refahlı bir proje hazırlayarak kamuoyu gündemine taşımıştı.

İktidar olmanın yolu Osmangazi’den geçiyor!

Çelikten’in Osmangazi’de İlçe Başkanlığına sıcak bakan çevreler, 2015 yılında Milletvekili adayı iken yaptığı açıklamaları tekrar gündeme getirdi. Çelikten 2015 Milletvekilliği Seçimlerinde CHP Mahalle Temsilcileri ile bir araya gelerek; “Çok uzun yıllar boyunca muhalefette kalan CHP’nin dersine iyi çalıştı artık iktidar olmak ve Türkiye’yi yönetmek için en olgun parti CHP’dir. AK Parti’nin uzun süre iktidarda olması ile birlikte yaşadığı iktidar şımarıklığı son bulmadır. Türkiye Cumhuriyeti artık yeni bir döneme giriyor. AK Parti Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaşlaşma anlayışını bir yana itip ruhunu, niteliğini değiştirmek istiyor. Biz eğer 2015’de iktidar olamazsak 1 yıl sonra geri dönülemez yaralara AK Parti İktidarı imza atacaktır. Parlamenter Sistem, Türkiye’nin vazgeçilmezidir. Atatürk Cumhuriyeti, ancak CHP’nin tek başına iktidara gelmesi ile sağlam temellere oturacaktır. Milletvekili sıralamamız önemli değil. Biz 18 arkadaş, Atatürk’ün emaneti TBMM’ye her zaman sahip çıkacağız. CHP’yi İktidara Osmangazi taşıyacak. Osmangazi’li seçmen taşıyacak. Siz Teşkilatımızın emektarları taşıyacaksınız.” İfadelerini kullanmıştı. Osmangazi’nin birçok konuda eksikliğini getiren partinin ileri gelenleri artık yeni ve genç yüzlerin ilçe kadrolarına getirilmesini ve bu gençlere sahip çıkılmasını istiyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?