Hayatını kaybeden Selin Bursa’da umut oldu!

Hayatını kaybeden Selin Bursa’da umut oldu!

Balıkesir’in Erdek ilçesinde yaşanan silahlı çatışmada maganda kurşunu ile hayatını kaybeden 10 yaşındaki Selin Cebeci’nin organları umut olurken Bursa’da kornea nakli bekleyen Edanur Demirkol ve Furkan Çömez hayata yeniden bağlandı.ü

Balıkesir Erdek’te yaşanan silahlı kavgada hayatını kaybeden Selin Cebeci’nin korneaları , uzun zamandır kornea nakli bekleyen iki çocuğa umut oldu.

Bursa’da yaşayan Demirkol ailesinin küçük kızları Edanur ile Çömez ailesinin oğulları Furkan, nakil edilen kornea sayesinde daha sağlıklı görmeye başladı. 

Dünyada 70 kişiden bir kişiye kornea nakli yapılırken, Cebeci’nin organlarını bağışlaması ile organ bağışının önemi de tekrar gündeme gelmiş oldu.

SON İKİ GÜN İÇERİSİNDE İKİ ÇOCUĞA GÖZ NAKİLİ

Organlarını bağışlayan Selin Cebeci’nin kalbi de Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi’nde kalp nakli bekleyen bir hastaya umut olmuştu.

Göz korneaları Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kornea nakli bekleyen 2 ayrı çocuğa nakil edildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Bursa Uludağ Üniversitesi Göz Hastalıkları Uzmanı ve Göz Bankası Müdürü Prof. Dr. Ahmet Özmen iki ameliyatın da çok başarılı geçtiğini ifade ederken, kornea bağışının çok önemli olduğunun da altını çizdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?