Avrupa’yı sallayacağız!

Avrupa’yı sallayacağız!

Türkiye’de ilk defa Bursa’da kurulan Ülke İstihdamını Arttırma Derneği, bugüne kadar 2 bin 356 ev hanımını yarı zamanlı çalışma hayatına kazandırdı. ÜKİAD Başkanı Mustafa Salkım, “Ev hanımlarını yarı zamanlı çalışma hayatına sokarak kadın istihdamında Avrupa standartlarını geçiyoruz” dedi.

İlk kez SGK’lı olan var!

Salkım, “Bursa’da kadın nüfusu 800 bin civarında. Bunun 240 bini istihdamın içinde fakat 560 bini ise ev hanımı olarak çocuklarına veya yaşlılarına bakıyor. Çalışma hayatının içerisine istese de giremiyor. Bizim bir tezimiz vardı. ÜKİAD olarak kurulduğumuz 4 yıllık süre içerisinde birçok ev hanımını yarı zamanlı çalışma hayatına kazandırdık. İçlerinde ilk defa SGK’lı olanlar var. Ev hanımları yarı zamanlı çalışarak hem evine bakıyor hem de aile ekonomisine ve de ülke istihdamına katkıda bulunuyor” dedi.

Bursa’da iş’siz ev hanımı kalmamalı!

Salkım, hedeflerinin Bursa ölçeğinde kadın istihdam oranının şuan için yüzde 30 olduğunu ve hedeflerinin bunu yüzde 60’a çıkarmak olduğunu ifade etti. Bursa’nın özellikle Nilüfer bölgesindeki daha aktif bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Salkım, “Bursa’mız güçlü bir sanayi ve ekonomi kenti. ÜKİAD olarak 4 yıllık süre boyunca Nilüfer bölgesinde aktif bir çalışma içerisine girdik. Nilüfer’de sanayici ve KOBİ’lerimizle yarı zamanlı çalışma sistemini anlatıyoruz. Aynı zamanda yine Nilüfer bölgesinde bine yakın ev hanımını istihdama kazandırdık. Devletimiz evinde oturan kadının yarı zamanlı çalışsa dahi yoksulluk, yetim gibi aylıklarını kesmediğinde inanıyorum ki kadın istihdamında Avrupa’yı zaten geçtik dünya lideri olur ve örnek teşkil ederiz. Derneğimiz Korupark İstasyonuna yakın bir noktaya taşıdık. Bursa’nın tüm ilçelerimizde irtibat adreslerimiz var. UKİAD olarak bize ulaştıklarında gereken iletişimizi sağlayacağız. Yeni projeler ile yakında kamuoyuna çıkacağız.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?