Can’ımı sana emanet etmiştim!

Can’ımı sana emanet etmiştim!

Bir kadının çocuğunun gözü önünde acımızda katledilmesine Bursa’dan tepkiler çığ gibi. Emine Bulut’un son görüntüleri ise izleyenleri isyan ettir. Nilüfer Cumhuriyet Mahallesi Kadınları Derneği Başkanı Özlem Atalay’da sert tepki gösterenlerden. Atalay; “Boşandığı Kocası tarafından kızının yanında boğazı kesilerek öldürülen Emine Bulut’un videosunu büyük bir üzüntüyle izledim. Dün başka kadın cinayetinlerini izlemiştik, bugün başka, yarın da başkasını izleyeceğiz. Neden mi? Çünkü kadının bu ülkede hiçbir değeri yok. Savcılara gidiyorsunuz “ Şu adam beni taciz ediyor, ölümle tehdit ediyor” diyorsunuz. Savcı “sana fiilen bir şey yapmamış gözaltına alamam” diyor. Yani savcının sizin hayatınıza tehdit oluşturan bir kişiyi gözaltına alması için ya size tecavüz etmesi ya öldürmesi gerekiyor. Uzaklaştırma kararı çıkarmışlar. Laf olsun torba dolsun hikayesi. Kesinlikle hiçbir işe yaramıyor.

Avrupa’da kararı ihlal edenlere 2 ila 5 yıl arasında ceza verilirken Türkiye’de 3- 5 gün olarak gidiyor.

Zaten şahıs uzaklaştırma kararını defalarca ihlal etse bile kolay kolay hapis cezası vermiyor bizim hakimler, yani anlayacağınız dostlar iş başında görsün maksatlı yalandan bir kağıt parçası. Kadını koruma adına hiçbir fonksiyonu yok, ihlal eden erkeğe yaptırımı yok.” Dedi.

Eğitimi önce kendimizden başlatmalıyız!

Atalay; “TÜRK töresinde kadının namusu devletin namusuna denktir. Türk töresi kadına karşı işlenen suçlara çok ağır cezalar verir.Biz kadınlar bu zulümleri, bu aşağılanmayı hak etmiyoruz. Biz kadın olarak değerliyiz, kendimizi değerli hissetmek istiyoruz. Canımız, ırzımız, namusumuz güvende olsun istiyoruz. Hak ettiğimiz saygınlığı yaşamın içinde tatmak tadını çıkarmak istiyoruz. Biz kadını hayvandan bile aşağı gören Arap toplumu değiliz, olmayacağız. Hayatın içinde olmak, güvende yaşamak ve değer görmek istiyorsak ilk önce bizi yöneten bu zihniyetten kurtulmak zorundayız.

Erkeklerden bize merhamet etmelerini bize saygı göstermelerini hak hukuk ikram etmelerini beklemek yerine onları bunu yapmak zorunda bırakmak gerek! Nasıl mı! En önce kendimizi eğiterek.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?