Dev teknoloji şirketleri kullanıcılarını dinliyor

Dev teknoloji şirketleri kullanıcılarını dinliyor

Son günlerde art arda yaşanan skandallarla Silikon Vadisi’nin dev teknoloji firmalarının kullanıcıların seslerini dinlediği ortaya çıktı.

Dev teknoloji firmaları tarafından üretilen cihazların insan hayatının tüm alanlarına yayılması sonucu, bilginin ve özel hayatın mahremiyeti konusu sık sık gündeme geliyor.

Cambridge Analytica skandalı ile 87 milyon Amerikalının verilerinin toplanarak 2016 Amerikan seçimlerini manipüle etmek için kullanılması, mahremiyet ve veri güvenliği konusundaki tartışmaları daha da alevlendirmişti. Bu skandalın ardından gelen soruşturma sonucu Facebook, ABD Federal Ticaret Komisyonu tarafından 5 milyar dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Cambridge Analytica’nın ardından veri skandalları son günlerde “ses dinleme” haberleri ile devam ediyor. Bloomberg’in haberine göre Facebook, Messenger kullanıcılarının seslerini para verdiği üçüncü kişilere dinleterek yazıya döktürdü.

Habere göre, Facebook’un ödeme yaptığı firma çalışanları, sesli mesajların kime ait olduğunu ve nereden geldiğini bilmediklerini, kendilerinden sadece deşifre hizmeti istendiğini belirtti. Facebook dinlemelerden sadece “yazıya dökme hizmetine” izin veren kullanıcıların etkilendiğini açıkladı. Şirket yazıya dökme sisteminin konuşulanları doğru algılayıp algılamadığını kontrol etmek için böyle adım attığını belirtti.

Facebook ayrıca, Apple ve Google’ın yaptığı gibi bir haftadan fazla bir zamandır insan sesi incelemelerini durdurduklarını belirtti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?