“Yerelde Güçlü Olan Muhalefet Meclis Üyeleri, Corona Tehdidi Üzerinden Susturulmak İsteniyor!”

“Yerelde Güçlü Olan Muhalefet Meclis Üyeleri, Corona Tehdidi Üzerinden Susturulmak İsteniyor!”

“Evde olması gerekenler dışarıda gezerken, dışarıda yardımcı olacaklar evde kalıyor!” bu ifadeler İYİ Partili etkin bir isme ait. İYİ Parti Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ferit Gürsoy; “Coronavirüs Tedbirleri Kapsamında Alınan Tavsiye Kararlarına” parti olarak destek verdiklerini belirterek, uygulama noktasında hala alınmayan kararları da eleştirdi. Gürsoy; “Ülkemizin ve şehrimizin içinde bulunduğu bu sancılı günde evime kapanmış, olayları seyrediyorum. Bu gün bir nefes almak için maskemi eldivenlerimi takıp arabamla dolaşırken, Pazar pazarının önünden geçerken merak edip arabamdan inip pazara doğru gittim. Pişman oldum! Herkes pazarda iç içe omuz omuza ve hijyendenyoksun bir ortamda insanlar alış veriş yapma telaşındaydı, hemen ayrıldım ve arabama binip evime geri döndüm. Ülkemizde hızla yayılan Corona virüsüne karşı nasıl bir önlem alındığını düşünmeye başladım. Çözüm ne diye kendime sordum. Her yerde “Evde Kal” reklamları dolaşırken ve çözümün bu olduğunu söyleyen bir Sağlık bakanı varken, yayılma hızı ve vefat sayıları her gün ikiye katlanırken neden hala “sokağa çıkma yasağı” gelmiyor anlamış değilim!” dedi.

“TBMM Faaliyette, Belediye Meclisleri Neden Ertelendi!”

Gürsoy; “Meclis toplantıları 3 ay süre ile ertelendi. Bana çok garip ve saçma geldi. Belediye Meclis salonlarında toplanmadan telekonfrans ya da bir başka yol bulunabilir bizde bu salgın ve sonrasıyla ilgili fikirlerimizi paylaşabilirdik. Bizleri de fikirlerimizi de eve kapatıp ortak aklıda ortadan kaldırmış oldular. Hâlbuki ki tedbirler konusunda birçok fikrimiz vardı. Son Meclis toplantısında sözlü önerge olarak verdiğim, Üniversite ve Liseye geçiş sınavıyla ilgili önerime;  Büyükşehir Belediye Başkanımız olumlu yaklaşıp ilgili birime talimat verip bana da bu konuda bilgi verilmesini istemesi sadece canlı yayın şovu muydu!” dedi.

“Aklımdaki Hiç Bir Soru Maalesef Cevap Bulamadı!”

Gürsoy; “Eğer Meclis toplantıları için bir yol bulunup bizi evlerimize kapatmamış olsalardı; Önergesini verdiğim Meclis Tv’den yapılmasını teklif ettiğim öğrencilere destek eğitimi konusunda bir gelişme var mı? Sorusuna cevap alabilirdim! Pazarların yasaklanıp, pazarcı kovalayan zabıtanın araçlarıyla mahalle mahalle dolaşıp araçlarıyla halka sebze satışı hizmet verebilirler mi? Besaş Günün belli saatlerinde mahallelerde araçlarıyla ekmek satışı yapabilir mi? Belediye aracılığıyla çocuklar için süt dağıtımı yapılabilir mi? Belediye çalışanları kısa eğitime tabi tutulup mahallelere dağıtılıp en azından evlerde bazı testleri yapabilir mi? Yapılan bu ilaçlamalar, Corona virüsüne karşı ne kadar koruyucu ve koruma süresi ne kadar. Hangi sürelerde tekrar yapılması gerekir? Sormamız gereken soruları ne sorabiliyoruz nede halk adına öğrenmemiz gereken hiçbir konu hakkında bilgi alamıyoruz.  Fikirlerimizi de ihtiyaç duymadıklarını düşünüyorum.” İfadelerini kullanarak Bursalılar adına olan üzüntüsünü belirtti.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?