Aileler Tedirgin!

Aileler Tedirgin!

Bursa Valiliği’nde gerçekleşen İl İdare Kurulu toplantısında sosyal mesafe kuralının es geçilmesi kamuoyunda da tartışılırken, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca da konuyu değerlendirerek, “İl İdare Kurulu toplantısının günün koşulları gereği genişletildiği ve İl Pandemi Kurulu’nun toplandığı kamuoyuna yansıdı. Ancak konuyla ilgili yayınlanan fotoğraf toplantının ilk ayağının çok şaşırtıcı şekilde ve sosyal mesafe gözetilmeden, ikinci ayağının ise görece sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek yapıldığı gösteriyor. Bürokratlarımız da bir masa çevresinde sıkışık nizamda oturmaktan rahatsızlık duymalı ve tedbirleri göz ardı etmemeli” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı olarak Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı geçtiğimiz hafta ziyaret ederek Covid-19 mücadelesinde her türlü katkıyı vermek istediğini bildirdiğini hatırlatan Karaca, “Gerek Valimiz ve gerekse ilgili bürokratların ellerinden gelen çabayı gösterdiklerine inanıyoruz. Ne var ki, salgınla mücadele toplumun tüm dinamiklerinin katılımıyla güçlü olur. Daha önce de kamuoyuna ifade ettiğimiz gibi, Bursa Tabip Odası, Bursa Eczacı Odası, Veteriner Hekimler Odası temsilcileri, BUÜ Tıp Fakültesi’nde görev yapan konuyla ilgili uzmanlar ve tıp kökenli Bursa milletvekilleri de mücadele sürecine dahil edilmelidir. Böylelikle bu salgını aşmak için etkin yol alamama tehlikesi bertaraf edilmiş olacaktır” şeklinde konuştu.

“SAĞLIK PERSONELİ VE AİLELER TEDİRGİN”

CHP İl Başkanı İsmet Karaca, sağlık birimlerinde görevli personelin ekipmanla ilgili kaygılarının da anlaşılması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:
“Kamuoyuna ‘gereken malzemenin dağıtıldığı ve hiçbir sorun olmadığı’ yolunda açıklamalar yapılıyor. Yöneticilere düşen görev, sağlık personeline güvenle görev yapmasını temin edecek malzemeyi dağıtmaktır. Hekimler, hemşireler, diğer sağlık personeli ve aileleri bu adımların titizlikle atılmasını talep ediyor. 2018 yılı resmi istatistiklerine göre yaklaşık 5.000’i hekim, 6.500’ü hemşire olmak üzere Bursa’da tam 21 bin sağlık çalışanı görevli bulunuyor. Bunun anlamı şu, Bursa’da tam 21.000 aile tedirgin. Sağlık çalışanları verdikleri amansız mücadeleyi alkışlayan ellere elbette müteşekkir ama hiç değilse iş güvenliği tedbirlerini eksiksiz alabilmeyi de istiyor. Sağlık çalışanlarının, ailelerinin tedirginliğini ortadan kaldıracak somut adımların atılmasını bekliyoruz. Sağlık çalışanları koruyucu ekipman konusunda eksiklik yaşamamalıdır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?