“Torba Yasaya Tüm Memurlar Dahil Edilmelidir.”

“Torba Yasaya Tüm Memurlar Dahil Edilmelidir.”

“Amaç daha fazla test yapıp vaka sayısını en aza indirgemek” Corona salgını nedeniyle tedbir üstüne tedbir kararları alınırken, Cumhurbaşkanlığı ve Hükümet tarafından alınan kararlara Kamu-Sen’den tam destek geldi. Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi İbrahim Bulut yapmış olduğu açıklamada;

“Küresel bir salgın ve dünya ülkelerinin hepsini tehdit ediyor. Sürecin nereye evrileceğini bilmiyoruz.  Aşı süreci oldukça uzun bir süreç. Çalışmalar sürüyor elbette. Biz de ülke olarak bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizde vaka sayısı giderek artıyor. Anlaşılan o ki, bundan sonra artış devam edecek ama vakaları en aza indirmek için çaba sarf ediyoruz. Daha fazla test yapıp vakaları en aza indirmek hedefleniyor. Bir strateji izleniyor, bilim kurulu üyeleri son derece kıymetli isimlerden oluşuyor.

Sanıyorum birkaç güne kadar ülkemizdeki istatistik bilgiler daha netleşir. Bu süreçte şeffaflık önemli. Her şey vatandaşlarla paylaşılıyor. Bu şeffaflık devam etmeli. Vakalar tespit edildikçe kamuoyu ile paylaşılıyor. Rakamlar üzerinden yapılacak spekülasyonları konuşmak anlamsız.” Dedi.

“HEPİMİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ,

BİLİM KURULUNUN ÖNERİLERİNİ DİKKATLE DİNLEMEK LAZIM!”

Bulut;  “Biz Sayın Bakanın açıkladığı rakamlara itimat etmek durumundayız. Şimdi farklı şeyleri tartışacak bir durum yok. Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Önemli olan vatandaşımızın sağlığıdır, sürece hep birlikte katkı sağlamak birinci görevimiz. Bilim kurulu oluşturulması önemlidir. Temennimiz süreç bu şekilde yönetilsin, vaka sayısı az olsun, kaybımız az olsun. Dileğimiz temennimiz bu. Vaka yerlerinin gizli tutulması kararı bilim kurulunun kararı. Panik havası oluşmasın diye. Ancak bu ileride elbette netleşecektir. Bu virüs daha çok yaşlılarımızı etkiliyor. 65 yaş üstüne yasak geldi ama hala olayı basite alıyoruz. Bunun şakası yok. Çin, İtalya, İran…İşte yaşananlar ortada. Hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız, sürece birlikte katkı sağlamalıyız. Kural ihlali yapanlar halkın ve toplumun sağlığını tehdit ettiklerini bilmeliler. Temas ne kadar engellenirse yayılım o denli engellenir. Sadece yaşlılarda oluyor gibi görülmemeli, gençlerde dikkat etmeli. Bu mücadelede hastalığı yaymamak için temastan uzak durmak lazım, yeme ve içmeye dikkat etmek lazım. Bilim kurulunun önerilerini dikkatle dinlemek lazım.” Dedi.

“SAYIN CUMHURBAŞKANINA YAZDIĞIMIZ MEKTUBUN İLK MADDESİ HAYATA GEÇTİ”

Bulut; “Virüsle mücadelede topyekun hareket etmemiz gerekiyor. Kamuda milyonlarca memur var. Her biri ciddi kalabalığın içinde kalıyorlar. Konuya dair yayınlanan genelge, yani esnek çalışma konusunu her kurumun uygulaması gerekir. Biz Sayın Cumhurbaşkanına mektup yazdık ve ilk madde hayata geçti. Kurumlar bir an önce gerekli düzenlemeleri yapmalı ve memurlarımızı da yaşadıkları risklerden kurtarmalıdırlar. Farklı saat dilimleri, nöbetleşe çalışma gibi şeyler hayata geçirilmeli.” Dedi.

“MİLLETİMİZİN ALKIŞI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MUTLULUK VE MOTİVASYON SAĞLIYOR”

Bulut; “Bu süreçte var gücüyle, gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarımıza, her akşam ülke genelinde yapılan alkış eylemi mutluluk ve motivasyon sağlıyor. Vatandaşlarımız sahip çıkıyor sağ olsunlar. Cephede bu mücadeleyi sürdüren tüm sağlık çalışanlarıdır. Ciddi risk altındalar. Bu arkadaşlarımızın sorunlarını çözmemiz lazım.Sağlık çalışanı sayısı ülkemizde yeterli değil. Bu süreçte zaten hiç yeterli değil. Hızlı şekilde 50 bin hekim dışı sağlık çalışanı ataması yapılsın talebimiz kısmen karşılık bulmakla birlikte kesinlikle yeterli değil. Atama bekleyen gençler var. Heyecanlı ve istekliler. Bu talebimiz karşılık bulsun. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet yasası bir an önce hayata geçsin. Performans ücretleri yol sonuna kadar tavandan ödensin. Ayrım yapılmasın. Sağlık çalışanları için yeterli koruyucu malzemeler sağlanmalı. Eğer bu arkadaşlarımızı koruyamaz isek yenik düşeriz.” Dedi.

“BÜTÜN SOSYAL TESİSLERİMİZ DEVLETİMİZİN EMRİNDEDİR.”

Bulut; “Sağlık çalışanlarımızı korumamız gerek, yoksa inanın yenik düşeriz. İş insanları, STK’lar herkes elini cebine atmalı. Bu süreçte yapmayacaksak ne zaman yapacağız? Ekonomik istikrar kalkanı paketi açıklanıyor, kamu çalışanlarını da buna dahil edelim. Torba kanunla çok rahatlıkla bunu yapabiliriz. Bizim memur paketi önerimiz var zaten. Görev başındaki memura bir ikramiye versek ne güzel bir motivasyon olur. Türkiye Kamu-Sen’in bütün sosyal tesisleri devletimizin emrindedir. Bu mücadelede her zaman olduğu gibi yine devletimizin ve milletimizin yanındayız. Bu salgının üstesinden hep birlikte geleceğiz. Sorumluluklarımızı yerine getirelim. Bu seferberlik halidir. Sağlık çalışanlarımız için bütün imkanlarımızı seferber edelim.” İfadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?