Korona’yı Söker Atarsın, Ya Sosyal Virüsü!

Korona’yı Söker Atarsın, Ya Sosyal Virüsü!

Corona ile mücadele kapsamında oluşan sosyal medya kirliğine bir itirazda Diyanet kanadından geldi. Türk Diyanet Vakıf Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı son yaşanan bilgi kirliğine karşı; “Kul Hakkı” çıkışı geldi. Şanlı; “Birkaç aydır bütün insanlık, çok ciddi bir şekilde Koronavirüs (Covid-19) tehdidiyle karşı karşıyadır. Bu tehlike bütün planları, yapılacak işleri ve ileriye yönelik düşünceleri askıya almış, yok etmiştir. Bazı ülkeler varlık yokluk anlayışıyla kaos içerisine girmek üzeredir. Maalesef bu küresel tehditten ülkemiz de etkilenmektedir. Sağlık Bakanımızın açıklamasına göre bugün itibariyle; 20.345 test yapıldığı, 1.236 tanı konulduğu ve hepsi yaşlı olan 30 hastamızı kaybettiğimiz bildirilmiştir. Vefat edenlere Yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Bu salgından kurtulabilmemiz için, bütün vatandaşlarımız üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Devletimizin ve kurumlarımızın aldığı tedbirlere harfiyen uyulmalıdır. Her şeyden önemli olan ise, bu süreçte millet olarak beraber ve birlikte olabilmektir.” Dedi.

“Diyanet’i kapatalım, imamlara ne ihtiyaç var”

Şanlı; “Bazılarının yapmaya kalkıştığı, birbirini inciten, kötüleyen veya küçümseyen anlayışlar ne bu sürece, ne de bu mücadeleye katkısı olmayacaktır. Özellikle birilerinin; kurumlar ve meslekler üzerinden, değerli-değersiz, gerekli-gereksiz gibi kıyaslamalara, kargaşa ortamı çıkarmak isteyenlere de üzülerek şahit olmaktayız. Bu zorlu mücadelede, bütün kamu çalışanlarına, özellikle de canla başla hizmet eden, doktor, hemşire ve bütün sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.  Tekrar ediyorum, milletçe bütünlük içerisinde olacağımız bu günlerde; doktor ile imamı veya Diyanet ile Sağlık Bakanlığı’nı karşı karşıya getirmek art niyetliliktir. Herkes ve her kurum gereklidir. Kendi görevini yapmakla mükelleftir. Kurum yöneticilerinin veya çalışanların eksiklikleri yüzünden, “Diyanet’i kapatalım, imamlara ne ihtiyaç var” gibi hezeyanlar fayda getirmez. Bu tamamen art niyetli yaklaşımlardır. Cennet vatan ülkemizin mühendise, sanatçıya, doktora, öğretmene, polise, askere ve bütün unvanlarda çalışanlara ihtiyacı olduğu gibi, toplumu din konusunda aydınlatmak olan Diyanet’e ve din görevlilerine de ihtiyacı vardır.” Dedi.

“sosyal fitne virüsü”

Şanlı; “Sosyal medyanın bazı sözde kahramanlarının! “Diyanet kapatılsın, imama ihtiyaç yok” söylemleri, sosyal bir virüs olarak ortaya çıkmaktadır. Her zorlukta olduğu gibi, bugün de millet olarak yapacağımız tek şey, bu küresel saldırı olan virüs belasından, bir seferberlik anlayışıyla birlikte kurtulabilmemizdir. Elbette ki eleştiri olabilir, ancak bu eleştiriler hayra yönelik olmalıdır. Yıpratmak, yok etmek, kurum ve çalışanlarını birbirine düşürmek, virüsle mücadeleye katkı sağlamaz. Aksine, başka bir “sosyal fitne virüsü” ortaya çıkmış olur ki, bunun önüne kimse geçemez. Cenab-ı Allah, ülkemizi, milletimizi, İslam alemini ve bütün insanlığı karşı karşıya kaldığımız bu virüs belasından, görünür ve görünmez bütün kötülüklerden muhafaza eylesin. Sağlıklı, huzurlu, mutlu ve esenlikli günler nasip etsin. Sevgili Peygamberimiz’in (sas) şu hadisi şerifini bu günlere ışık tutması için, bir kez daha hatırlatmak istiyorum: “Kim Allah’a ve âhiret gününe inanıyorsa, ya hayır söylesin ya da sussun.” İfadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?