Işınla Gelen Sağlık

Işınla Gelen Sağlık

Kırışıklıklar, cilt lekeleri ve akneler şüphesiz hepimizin korkulu rüyası. Yüzümüzde oluşan deformasyonları gerek ilaç gerekse cerrahi işlemlerle gidermeye çalışıyoruz. Ancak bunu yaparken mevsim ve zaman faktörünü de göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Doktor Ezgi Karavelioğlu, dünyaca ünlü güzellik laboratuvarlarının ön plana çıkardığı, cilt problemlerinin tedavisinde mevsim ve zaman faktörünü geride bırakan “fotobiyodinamik tedavi”yle sağlıklı bir cilde kavuşmanın kolaylaştığını belirtiyor.

Her kadın sağlıklı ışıldayan, kırışıksız, lekesiz ve sivilcesiz bir cilde sahip olmayı ister. Bazen makyaj bile yapmadan doğal güzelliğiyle herkesi büyüleyebilmek… Bu rüyayı gerçeğe çevirebilecek birçok işlem bulunsa da her mevsimde bu işlemlerin yapılamaması ya da işlemlerin çok uzun bir süreyi kapsaması nedeniyle tedaviler önemini kaybedebiliyor. Dünyaca ünlü güzellik laboratuvarları tarafından geliştirilen, etkili ve konforlu bir tedavi yöntemi olan “fotobiyodinamik tedavi”, her mevsimde pürüzsüz bir cilde sahip olma imkanı tanıyor Kırışıklık, akne, leke ve kırmızı yüz gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde yeni bir yöntem olan “fotobiyodinamik tedavi”, cerrahi işlem gerektirmiyor. Cilt tedavisinde en büyük engel olan mevsim sorununa karşı geliştirilen “fotobiyodinamik tedavi”, kan dolaşımını hızlandırıyor, cildin yenilenmesine ve onarımına yardımcı oluyor. Yazın bile tedavinin rahatlıkla yapılabileceğini belirten Doktor Ezgi Karavelioğlu, “fotobiyodinamik tedavi”de kullanılan duyarlandırıcı ürünlerin diyot ışığı ile etkileşime geçerek hücre çeperini parçaladığını ve böylelikle vitaminlerin, peptitlerin, aminoasitlerin cilt altına nüfuz etmesine olanak sağladığını söylüyor. “Fotobiyodinamik tedavi” yönteminin en önemli farkının özellikle lekeli cilt tedavinde dört mevsim uygulanabiliyor olmasına ve yüz dışında boyun bölgesinde de uygulanabildiğine dikkat çeken Doktor Ezgi Karavelioğlu, hastanın yüzünde herhangi bir yaralanma ve kabuklanma olmadan sosyal hayatına kolaylıkla dönebileceğini söylüyor.

Başarılı bir sonuç için en az 4 seans gerekiyor

“Fotobiyodinamik tedavi”, dört basit adımdan oluşuyor ve yaklaşık 45 dakika sürüyor. İşlem sonrası hasta sosyal yaşamına dönebiliyor ancak ilk 48 saat içinde güneşe maruz kalmaması gerekiyor. Aşırı hassas cilt yapısına sahip kişiler için uygun olmayan tedavinin bir diğer özelliği ise mezoterapi, dolgu, botoks ve mikro iğneleme tedavileriyle de kombine edilebilmesi… Cilt tipine göre ortalama 4-6 seans uygulanan tedavi, hastanın yaşam tarzına ve alışkanlıklarına bağlı olarak etkisini 1 ila 3 yıl devam ettiriyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?