“Dinimiz Önce Sağlıklı Kalmayı Emreder”

“Dinimiz Önce Sağlıklı Kalmayı Emreder”

Türkiye’de de etkisi fazla olan Koronavirüsü ile ilgili olarak Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı yaptığı açıklamada; “Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın; Yeni Koronavirüs’ün (Covid-19) yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek için, 16 Mart 2020 tarihinde aldığı kararların doğru ve yerinde olduğunu belirtiyoruz. “Vakit namazlarının cemaatle kılınmayacağı ve cuma namazlarının kılınmayacağı” açıklamaları birer tedbirdir. Bu tedbirler, karşılaştığımız salgın hastalık riski sona erinceye kadar devam edeceği bildirilmiştir. Bu itibarla; vatandaşlarımızın açıklanan bu kurallara, milletimizin sağlığı ve menfaati için uymalarını ve din görevlilerimize yardımcı olmalarını özellikle istirham ediyorum.” Dedi.

“Sağlığımızı korumak dinimizin emridir”

Şanlı; “Bazı grup ve kişilerin özellikle belirli camilere girerek, din görevlilerinin gözlerinin içine baka baka, yapılan ikaz ve uyarılara aldırmadan cemaat yaparak namaz kılmaları doğru değildir. Buradan herkesi uyarıyoruz; Devletimiz bir karar almıştır. Vatandaş olarak bu kararlara uyma mecburiyetimiz vardır. Yani devlete itaat hem dini ve hem de milli görevimizdir. Sağlığımızı korumak dinimizin emridir. Eğer Devletimizin aldığı tedbirlere uymazsak, yarın Allah korusun hastane de yatak bulamayız. Bursalı hemşehrilerimin alınan bu kararlara uyacakları ve “Din Görevlilerine” yardımcı olacaklarına inancımız tamdır. Kurallara uymayanlara da Vatandaşlarımızın elbette tepkisi olacaktır. Unutmayalım bu kararı alan idarecilerimiz de en az bizim kadar bu duruma üzülüyorlardır. Başta kendimiz olmak üzere, insanların sağlıklarını tehlikeye atmayalım. Yüce Allah’tan (cc) bütün hastalıklardan, bela ve musibetlerden, ülkemizi, milletimizi, İslam alemini ve bütün insanlığı korumasını niyaz ediyorum. Bu vesile ile başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” İfadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

  1. Âmin ya Rabbi. Amin ya Rabbi. Amin ya Rabbi.
    Allah sizlerden razı olsun çok değerli Başkanım. Zaferinin 105.yılında bütün Çanakkale şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.
    Yine yazınızdaki önemli ve hassas konularda yapmış bulunduğunuz uyarıcı açıklamarınız ve değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?