İYİ’lerde ”Mavi-Sarı” kazandı

İYİ’lerde ”Mavi-Sarı” kazandı

İYİ Parti Mudanya ve Osmangazi ilçe kongreleri bugün gerçekleşti. İki ilçede de seçim yarışına giren mevcut başkanlardan sadece biri ipi göğüsleyebildi.

Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ilçe kongresinde mevcut İlçe Başkanı Nuran Piliçer ile Hüseyin Hatipoğlu yarıştı.

Kongrede Hatipoğlu 164 oy ile İYİ Parti Mudanya İlçe Başkanı olarak seçilirken Piliçer 110 oyda kaldı.

Osmangazi kongresi ise BUTTİM Kongre Merkezi’nde saat 15’te başladı.

Kongrede İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay Akman aday olarak delegenin karşısına çıktı.

400 delegenin oy kullanma hakkı bulunan kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken Divan Başkanlığını İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu üstlendi.

Tatlıoğlu, yaptığı konuşmada iktidarı eleştirdi ve şunları söyledi:

‘TÜRKİYE SON 5 YILDAKİ GİBİ BİR DARALMA GÖRMEDİ’

“Türk siyasi tarihi hiç son 5 yıldaki gibi bir daralma görmemiştir. Güneş ,böyle bir Türkiye’de demokratik hakların baskılanması ve kısıtlanmasına şahit olmamıştır. Türkiye’yi aşağıya çekmenin yolu 2010 referandumu ile açılmıştır İYİ Parti Türk siyaset tarihinde en sert siyasi hiyerarşiyi kırarak demokrasi talebi olarak ortaya çıkmıştır. Adalet ve ahlak arayışı. İşte İYİ Parti budur. İYİ Parti, Türk milletini dünyanın birinci sınıf insanı yapma hedefinde bir partidir. ”

Kongrenin koronavirüs tehdidi nedeniyle erken tamamlanması amacıyla siyasi konuşmalar yapılmadı. Faaliyet raporlarının okunmasının ardından adaylara söz verildi.

Osman Atalay Akman şöyle konuştu:

‘İYİ PARTİ KİTABININ OSMANGAZİ BÖLÜMÜNÜ YAZACAĞIZ’

“Biz vira bismillah diyerek bu birlikteliği sağlamaya talibiz. Biz uyum içerisinde çalışıp bursada İYİ Parti itici gücü olmaya talibiz. Biz Bursa’da iyi parti kitabının Osmangazi bölümünü yazmaya talibiz. Bu amaçla kampanyamızda bazı amaçlar ve hedefler ortaya koyduk kısaca bunlardan bahsedeceğim. Birinci önceliğimiz ayırmayan, büyükşehir, kayırmayan bir yönetim anlayışı lle hareket edeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki siyasetin sermayesi insandır ve bu ınsanları bir arada tutan en büyük unsur sevgidir, muhabbettir, samimiyettir. Hali hazırda yaklaşık 3100 olan üye sayımızı en kısa sürede en az 6000′ e çikaracağız. Öncelikle 10 büyük mahallede parti temsilciliği açacağız. Bu temsilciliklerimiz mahalle başkanlıklarımızca yürütülecek ve yürütme heyeti kadın ve gençlerin de bulmanızı en az 10 kişiden oluşacak.”

Kongrede güven tazelemek isteyen Mehmet Hasanoğlu ise delegelere şu mesajları verdi:

‘PARTİMİZİ İKTİDARA TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞTIK, ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

“Kurucusu olduğum Osmangazi’de yaptıklarımıza değinmeden geçemeyeceğim. Osmangazi ilçe kurulur kurulmaz ekibimle birlikte partimize karşı uygulanan basın ambargosunu kırmak için İYİ TV Osmangazi’yi kurduk. Türkiye genelind esahaya inen ilk teşkilatlardan biri olarak üye kampanyamızın startını verdik. “Korkma komşum sen de gel” dedik Osmangazi’nin 4 farklı noktasında salon toplantıları düzenleyerek hemşehrilerimizle dertleştik. Herkes kapalı kapılar ardında siyaset yaparken bizler sahaya inerek daha yaşanılabilir bir Osmangazi adına vatandaşımızla buluştuk. 31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın kazanması için sahada var gücümüzle çalıştık ve sandıklara sahip çıktık. Partimizin iktidara emin adımlarla yürümesi için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz.

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemi başladı.Sayım esnasında seçim kurulu üyelerinin de maske ve eldiven kullanması dikkat çekti. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Mehmet Hasanoğlu, 222 oy ile güven tazeledi. Osman Atalay Akman ise 108 oyda kaldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
iyi parti

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?