“Köy Enstitüleri, Türkiye’nin Kurtuluşu Olacaktır.”

“Köy Enstitüleri, Türkiye’nin Kurtuluşu Olacaktır.”

“Hasan Yücel’i anlamak için, onun döneminde yaşamanız değil, gerçekleştirdiği idealler 100 yıl sonra bile saygıyla ve özlemle anılıyorsa, onu gerçekten anlamışsınızdır.” Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği tarafından gerçekleşen etkinliğe yeni kuşağın gençleri yoğun ilgi gösterdi.

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Bursa Şubesi tarafından Nilüfer Dernekler Yerleşkesinde Eski Milli Eğitim Bakanı ve Köy Enstitüleri Kurucusu olan Hasan Ali Yücel’i anma programı düzenlendi. Programa Eski Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker ,Nilüfer Kent Konsey Başkanı Neslihan Binbaş, yanı sıra dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren YKKED Bursa Şubesi Başkanı Jülide Akköprü, dernek faaliyetlerinden, ileride yapılması planlanan etkinliklerden ve Hasan Ali Yücel için her sene yaptıkları anma programlarından bahsetti.

Jülide Akköprü’nün ardından konuşan Araştırmacı Yazar ve Emekli Öğretmen Fehmi Enginalp; Hasan Ali Yücel’in hayatına değinirken, Köy Enstitülerinin kurulmadan önceki hazırlık sürecinden, kapanış sürecine kadar yaşananları ve bunların nedenlerini anlattı. Enginalp’in konuşmasından sonra etkinliğe katılan eğitimciler söz aldı. Anma programı Prof. Dr. Zeki Arıkan’ın hazırladığı Hasan Ali Yücel Belgeselinin gösterimi ile sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?