Yinon Muallem TaKiDum Mest etti

Yinon Muallem TaKiDum Mest etti

İsrailli besteci, ud ve perküsyon sanatçısı Yinon Muallem, kurucusu olduğu TaKiDum grubuyla Nilüfer Uluslararası Caz Tatili’nde sahne aldı. Etno caz türü müzikleriyle Bursalı sanatseverleri buluşturan Yinon Muallem TaKiDum, performansıyla büyük alkış aldı.

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 5’incisini düzenlediği Nilüfer Uluslararası Caz Tatili, kentte caz rüzgârı estirmeye devam ediyor. Daha önce CRR Caz Orkestrası&İpek Dinç, Korhan Futacı, Sibel Köse Quintet, Bilal Karaman Quartet ve Anadolu’nun Kayıp Şarkıları’nı Bursalı sanatseverlerle buluşturan Caz Tatili bu kez, İsrailli besteci, ud ve perküsyon sanatçısı Yinon Muallem’in kurucusu olduğu TaKiDum grubunu ağırladı. Podyum Sanat Mahal’de gerçekleşen konsere caz tutkunları yoğun ilgi gösterdi. Türkçe, İngilizce ve İbranice eserlerin seslendirildiği konserde Yinon Muallem’e, bas gitar ve vokalde Hakan Gürbüz, vurmalı çalgılarda da İsmail Altunbaş eşlik etti. Farklı ritimleri harmanlayarak kendine özgü müzik yapan Yinon Muallem ve ekibi, İsrail’de en iyi yapım ödülüne değer görülen “Back Home” adlı son albümlerinden parçalar da seslendirdi. Etno caz türü eserleriyle Bursalı caz severlere unutulmaz bir gece yaşatan Yinon Muallem trio, performansıyla gecenin sonunda büyük alkış aldı.

Bursa izleyicisiyle buluşmaktan heyecan duyduğunu belirten Yinon Muallem, Nilüfer Belediyesi’ne böyle bir etkinlik düzenlediği için teşekkür etti. Gecenin sonunda Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem adına Yinon Muallem ve ekibine teşekkür etti. Yinon Muallem TaKiDum, konserin ardından “Back Home” adlı albümünü Bursalı hayranları için imzaladı.

Caz Tatili, 28 Şubat Cuma günü, Lisa Simone konseriyle devam edecek. Nilüfer 5. Uluslararası Caz Tatili’nin kapanış konserinde, 29 Şubat Cumartesi günü Bülent Ortaçgil&Birsen Tezer sahne alacak.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?