“Kestel’de Kültür Köprüsü”

“Kestel’de Kültür Köprüsü”

KESTEL HABER MERKEZİ: FIRAT YILMAZ ve NAZİF EREK“Bursa Kestel Şehit Polis İsmail Özberk Orta Okulu Uluslararası Kültür Elçiliğini Yapmaya Devam Ediyor!” Kestel Şehit Polis İsmail Özberk Orta Okulu; İngilizce öğretmeni Habip Özçakır’ın gönüllü olarak başlattığı AISEC (Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği) projesi ile Bursa’ya ve Kestel’e gelen yabancı uyruklu öğrenci misafirleri Kestel’e davet etmesiyle kültürel bir farkındalık oluşturmuştu. Endonezya’dan Nurul ve Rahma, Cezayir’den Mohammed ve Aissa, Tunus’tan Zied, Pakistan’dan Anes, Ukrayna’dan Anya, Fas’tan İkram, Bangladeş’ten bir Nahid, ve Malezya’dan Fawwaz isimli 8 misafir öğrenciler okul yönetimi tarafından ağırladı.

Şehit Polis İsmail Özberk Ortaokulu; idareci, öğretmen, okul aile birliği başkanı ve bazı veliler ile Kestel’e adını veren Kestel Kalesini ve Kestel’in çeşitli yerlerini gezdirdiler. Daha sonra Kestel Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Hasan Aras, yabancı uyruklu öğrencileri makamında ağırlayarak basın mensupların da katılımıyla mini bir söyleyiş gerçekleşti.

İngilizce öğretmeni olan Özçakır’ın tercümanlık yaptığı soru ve cevap şeklinde geçen diyologda ülkemiz ile diğer Asya ve Avrupa ülkeleri arasındaki eğitim, sosyal yaşam ve kültürel alanındaki benzerlikler ve farklılıklar konuşuldu. Yabancı dil pratiğinin ne kadar önemli olduğu, projelerle de dil öğretim konusunda öğrencilerde motivasyonun daha üst seviyelere taşınabileceğini belirtildi. Şehit Polis İsmail Özberk Ortaokulu Öğretmenleriyle akşam yemeği yiyen misafir öğrenciler Kestel’e, Türk Mutfağına ve Türkiye’ye bir kez daha hayran kaldıklarını söyleyerek ülkelerine gitmek üzere vedalaştılar.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?