‘CEZAEVİ DEĞİL! TARIMA YATIRIM İSTİYORUZ!’

‘CEZAEVİ DEĞİL! TARIMA YATIRIM İSTİYORUZ!’

Bursa Teknik Üniversitesi Kampüsü için yer ayrılan ve kamulaştırma çalışmalarına başlanan Kestel’de üniversite konusu rafa kaldırılırken bölgeye cezaevi yapılacağı iddiaları tepki çekti. Çataltepe’de yer alan BESOB Sanayi Sitesi yakınlarında düşünüldüğü belirtilen cezaevi ile ilgili Kestel Ziraat Odası’ndan da tepki geldi.

Kestel Ziraat Odası Başkanı Eyüp Kılıç,”Hayvancılık önlem alınmazsa bitme noktasına geleceği yerde cezaevi değil süt mandırası istiyoruz. Cezaevi değil modern hayvan pazarı istiyoruz.Dünyaca ünlü şeftalimize, deveci armudumuza pazar alanı istiyoruz. Cezaevi değil. Yıllardır vaat edilen üniversiteyi istiyoruz. Tüm sivil toplum kurumları, siyasi partileri ve yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu sadece bizim meselemiz değil. Kestel ve Köylerimizde yapılması planlanan cezaevini istemiyoruz.

Bursa’nın doğusu, Bursa’nın çöplüğü değildir. Turan Köy’e tehlikeli ve tıbbi atık toplama merkezi, Erdoğan Köyde Hurdacılar Sitesi, Çataltepe – Burhaniye – Gözede – Alaçam – Aksu’da cezaevi, 10 senedir atıl bir sanayi ve ne olacağı belirsiz tarım arazilerini tüketen çimento fabrikası. Tarım ve sanayide ileri düzeyde olmamıza rağmen Bursa’nın doğusunda olmamız mı bizim üçüncü sınıf insan muamelesi görmemize neden.

Üniversite batıda, en donanımlı hastaneler batıda, okullar, dershaneler batıda, biz bunu hak etmiyoruz. Hayvanlara otlayacak mera, ekilecek bir avuç toprak bırakmayacağızda çok merak ediyorum bu tarım arazilerini tükettiğimizde ne yiyeceğiz, ne içeceğiz. Biz hayvancılığın merkezi olan Ümitalan – Çataltepe – Erdoğan – Seymen – Gölcük’te hayvancılığın gelişmesi için süt mandırasına, kapalı sistem hayvan pazarına ihtiyaç duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?