“Kadının Toplum İçinde Aciz Kalmasını İçime Sindiremem!”

“Kadının Toplum İçinde Aciz Kalmasını İçime Sindiremem!”

“Zübeyde Anne ve Gazi; Bursa’ya geliyor!” bu haber ile Bursa kamuoyuna duyurduğumuz Uluslararası Sinemacılar Dernek Başkanı Selami Yanık’tan yine sosyal duyarlılığın önemine işaret eden bir proje. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile anlamlı bir projeye imza atmaya hazırlanan Yanık detayları paylaştı. Yanık; “8 Mart Mucizesi mor renkli fularlarıyla 8 bin kadını bir araya getiriyoruz. Mudanya ilçemize Bu muhteşem buluşmayla Alevi’si, Çerkezi, Lazı, Yahudisi, Hıristiyanı ve Müslümanı örüşüne ellerinde mikrofonla kendi cinslerini destekleyerek kitlenin içinden haykırarak kendi kültürlerini anlatan doğaçlamalar ile çıkacak. Hepsi ayrı ayrı kendi din ve kökenlerine 8 bin kadın bir arada olup, “Kadına şiddete hayır” sloganıyla, tek bir yürek, tek bir ses olacaklar. Bir de büyük sürprizimiz olacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, kadınlarımızın aralarından çıkıp, mağrur ve gururlu duruşuyla, kadın haklarını haykırarak son seslenişini yapacak. Ayrıca Seminer ve Panelistlerimiz olacak. Dünya ve Türkiye’de “Kadın Vakıf ve Derneklerinin” yakından tanıdığı ünlü akademisyenler ve konuşmacılarımız bu organizasyonumuza tam destek veriyor.” Dedi.

“Cumhuriyet’e Işık Veren Bir Aile Olmaya Çalıştık!”

Yanık; organizasyonda konuşmacı olarak katılacak olan isimleri de tek tek açıklayarak; “Organizasyonumuzun oluşum ayağında da Ege Bölgesinin özgün sesi Serpil Güleçyüz hocamızda çalışma ve araştırmalarını bizimle paylaşacak.” dedi. Güleçyüz’e ulaşan gazetemize yaptığı açıklamalarda; “Cumhuriyet’e ışık veren öğretmen bir babanın çocuğu olarak, Balıkesir’de doğdum. Sırasıyla Namık Kemal İlkokulu, Balıkesir ortaokulu, Necatibey Öğretmen Okulu ve Eskişehir Anadolu üniversitesini bitirdim. Profesyonel çalışma yaşamıma, İlkokul öğretmeni olarak başladım. Öğretmenliğin, sevgi, saygı ve bilgiyle yürütüleceğinin bilincinde, bireyleri çağın bilgi birikimine sahip, bilgisini yaşamında kullanabilen, Cumhuriyet ve demokrasi düşüncesi yerleşmiş, gelişen dünyaya uyum sağlayacak nitelikte öğrenciler yetiştirmek adına, ülkenin her yerinde çalıştım.1983 yılında Malatya’dan İstanbul gelerek, Sümer ilkokulu öğretmenliği, müdür yardımcılığı yaptıktan sonra, 1984 yılında  Küçükçemece Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne atandım. Daha sonra Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Şube Müdürlüğü yaparak 2014 yılında emekli oldum.” Dedi.

“Öğretmenliğin Emekliliği Olmaz!”

Güleçyüz; “İş yaşamım süresince, Yönetim Anlayışı, Halkla ilişkiler, Eğitim ve öğretim teknikleri, Liderlik Eğitimi, Zaman yönetimi, Pozitif düşünce üretimi konusunda eğitimler aldım ve kendimi yetiştirmeye çalıştım. Yöneticilik yaşamım, süresince, insan emeğini kutsal bilerek, karşılıksız hizmet anlayışıyla, amatör bir ruh, ama profesyonelce çalışarak hep ilklere imza attım. Ülkenin aydınlık geleceği olan kadınlarımız ve gençlerimizle ilgili, Yurt içinde ve yurt dışında, istihdama yönelik, iş bulmalarına kolaylaştırıcı projeler hazırlayarak, yüzlerce kadının ve gençlerin iş bulmalarına yardımcı oldum. “Hayatı anlamlı kılan insanlığa yapılan hizmetlerdir” diyerek yaşamımın her döneminde sivil toplum örgütlerinde çalıştım. Kuruculuğunu ve uzun süre Başkanlığını yürüttüğüm, Emekli Subay Eşleri ve Yakınları Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti Derneği, kuruculuğu ve üyeliği, İzmir Menemen Kubilay Lions Klübü kurucu başkanlığı ve üyeliğim bulunmaktadır. Halen 118.R Lions Yönetim Çevresi Eğitim Koordinatörlüğü ve Ege Kuzey Kafkasyalılar Dostluk Kulübü Dernek Başkanlığı görevlerini yürütmekteyim. Mekodanya  ve Kasova’da kadınlara yönelik mesleki epştim atölyelerinin kurulmasında görev aldım. Öncülük ettim. Ayrıca, İzmir Valiliği’nce yürütülen “Güçlü kadınlar güçlü çocuklar” projesinde öğretim görevlisi olarak bir yıl boyunca, İzmir Karabağlar Halk Eğitim Merkezi kadınlara yönelik, İzmir Mesleki Eğitim Merkezi’nde gençlere yönelik eğitim seminerleri verdim. Yine İzmir Menemen Şükran Kadın Tutuk Evinde eğitim ve sohbetler yaptım. Halen Başkanı olduğum, İzmir Kuzey Kafkasyalılar Dostluk Kulübü Dernek binamızda, Çerkes kültürünün yasaması ve yaygınlaşması yanında, Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde kadınlara, gençlere yönelik, onların iş bulmalarını kolaylaştırıcı kurslar açmaktayız. Gerek meslek yaşamımda, gerek sivil toplum örgütlerin deki çalışmalarım nedeniyle sayısız ödülle ödüllendirildim. 1970 yılında Pilot Yüzbaşı Nuri Güleçyüz’le evlendim. Grafik ve Reklam Tasarımcısı, Veteriner Hekim iki kız evlat ve dört Torun sahibiyim. Her şeyin emeklisi olur ama öğretmenin emekliliği olmaz düşüncesi ve yeni yeni projelerle insanlara karşılıksız hizmete devam edeceğim. Böylesine anlamlı bir projeye destek vermekten onur duydum.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?