“Bursa halkının kabusu “DEPREM GERÇEĞİ!”

“Bursa halkının kabusu “DEPREM GERÇEĞİ!”

“Bursa 7,2’ye Ne Kadar Hazır!” İYİ Parti Gurubu; Şubat 2020 ilk birleşiminde Büyükşehir Belediyesi Meclisinde damgasını vurdu. İYİ Parti Nilüfer ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Mehmet Temirtaş; “Şubat ayı meclisimizin Bursa’mıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. 4 Şubat’ta bu dönem parti olarak acı bir kayıp yaşadık. Kıymetli yol arkadaşımız Osmangazi ve Bursa büyükşehir meclis üyemiz Sedat Hiçdurmaz yakalandığı amansız hastalık sebebiyle Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Partimizin ve sevenlerin başı sağ olsun. Ege üniversitesi öğrencisi iken 2015 yolunda PKK sempatizanları tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun şehadetinin seneyi devresindeyiz. Allah mekanını cennet eylesin. 25 Şubat Dünya cüzzamlılar günü deyince aklımıza ilk gelen ve ömrünün büyük bir kısmını cüzzamla mücadeleye adayan Prof. Dr. Türkan Saylan ı rahmet ve minnetle anıyoruz. Maalesef ülkemiz açısından sıkıntılı ve üzüntülü geçen bir ayı geride bıraktık. Önce deprem felaketi, ardından çığ felaketi, sınırlarımız dışında Türkiye cumhuriyetinin bekası için mücadele eden Mehmetçiklerimizin şehit haberleri ve ardı ardına gelen ekonomik sıkıntılardan bunalıma girip İntihar eden vatandaşlarımızın ölüm haberleri. Bu olumsuz ve sıkıntılı süreçten ülkemizin bir an önce çıkmasını diliyorum. Bu arada şehitlerimize ve felaketlerde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza rahmet diliyorum.” Dedi.

“Kışın Ortasında Okulları Tahliye Ediyoruz!”

Temirtaş; “Deprem! Biz her unuttuğumuzda kendini hatırlatan bu felaket geçtiğimiz haftalara damgasını vurdu.  Her gün yaşanan sarsıntılarla da halkımız korku içinde tutmaya devam ediyor. Ülkemizde deprem öncesinde, deprem sırasında gerekli işleri yeterli derecede yapmayan deprem sonrası müdahalelerle de övünen bir zihniyete hâkimiz. Biz bursa şehri olarak bunun neresindeyiz bunu da sorgulamak gerekiyor. Bursa’da birkaç dağ ilçemiz hariç bütün ilçelerimiz ve yerleşim yerleri aktif fay hatlarının üstündedir. Doğal afet ile ilgili 1/100.000 planında bilgiler olmayan, 1/1000 planlarında fay hattı işlenmemiş bir şehir de yaşıyoruz. 1855 depremi ile ilgili çalışma bulunmadığından Bursa’da yaşanabilecek bir depremin etkilerini kestirilemiyor. Nasıl ki İstanbul’da Marmara denizi deprem açısından biliniyorsa Bursa’da da bilinmesi gerekir. Uzmanlar Bursa’da 7,2 lik bir deprem bekliyor. Bu anlamda şehrimizde deprem gerçeği acil olarak masaya yatırılmalı ve gerçekler göz önüne serilmelidir. Yoksa bu ay yaptığımız gibi, Manisa, Elazığ ve Malatya depremlerini ardından Bursa’da yıkılması gereken okullar birden aklımıza gelir, dönem ortasında çocuklarımızın tüm düzenini bozacak şekilde tahliyelerini gerçekleştiririz.” Dedi.

“Riskli Alanlarda Bile Dönüşüm Yapamıyoruz!”

Temirtaş; “ İşlerin sorumlulukları 17 ilçemizin ve büyükşehir belediye meclisinde yani bizlerdedir. Şöyle dönüp geriye doğru baktığımızda riskli alanlar yönetmeliğinin arkasına sığınarak kentsel dönüşüm adı altında çok ta ihtiyaç olmayan bölgelerde rantsal dönüşümler gerçekleştirdiğimizi görebilirsiniz. Gerçek anlamda deprem riski bulunup da yıkılan ve yerlerine yeni yapıların geldiği bölgesel projelere rastlamazsınız. Lütfen durup bir düşünün bugün Yıldırım’da, Osmangazi’de, Nilüfer’de, Mudanya veya Gemlik’te deprem riski taşıyan bir bölgede yıkım gerçekleştirip kentsel dönüşüm yaptık mı? Maalesef yok. Söylenecek daha çok şey var ama fazla zamanınızı almadan sözlerime son verirken, bugün alacağımız kararların şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?