Bursa’da eylemdeki işçiler için kritik görüşme

Bursa’da eylemdeki işçiler için kritik görüşme

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Bursa’nın Kestel ilçesindeki Bodo fabrikasında günlerdir eylem yapan işçileri ziyaret etti. Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçilere seslenen Kavlak, konuşmasının ardından işveren ile görüşmek üzere fabrikaya girdi. Kavlak, görüşmenin ardından “2 güne kadar bu işi çözeceğiz” açıklaması yaptı.

Türk Metal Sen Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Kestel’deki Bodo fabrikasında sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan işçilere ziyarette bulundu.

Diğer fabrikalardaki Türk Metal Sen üyesi işçiler de Bodo işçilerine destek için fabrika önünde buluştu.

9 gündür fabrikada yatıp kalkan işçilere seslenen Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, şunları söyledi:

‘BU DAVADAN DÖNMEYECEĞİZ’

“Hak mücadelesi veren kardeşlerim merhaba. Burası Bursa. Büyük bir emekçi kenti. Sendikalı işçiler emeklerinin karşılığını alıyor. Çünkü emeğinize göz dikenlere inat Türk Metal var. İşte siz de bunun bilinciyle Türk Metal’e üye oldunuz. Sizin davanız bizim davamızdır. Bu davadan dönmeyeceğiz. Direne direne kazanacağız. Örgütlenme demokratik bir haktır. Sendikaya üye olan işçiler kapının önüne konuyor. İş verene sesleniyorum. Eyy Bodo patronları bizi hafife almayın. Size değil Bursa’yı, Türkiye’yi dar ederiz. Ya arkadaşlarımızı işe geri alır sendikal haklarını verirsiniz ya da bedelini ödersiniz.

‘BURASI MUZ CUMHURİYET Mİ?’

Bu yaptığınız hukuksuzluktur. İnsanların ekmeği ile oynayanları kınıyorum. Biz Türk Metal olarak her zaman diyalogdan yana olduk. Burada da diyaloğa hazırız. Eyy Bodo patronları burası Muz Cumhuriyeti mi? Ya yasaları uygularsın ya da Türk Metal size bunu öğretecek. Direnen arkadaşlarım sizler için ne gerekiyorsa yapacağız. Aylar da sürse bu işin peşini bırakmayacağız. Bu anlayışa teslim olmayacağız. Mücadele edeceğiz ve kazanacağız. İşverene sesleniyorum. Kavgadan değil iş barışından yanayız. Türk Metal’den korkmayın. Gelin sendikal örgütlenmenin önünü açın çünkü engel olamayacaksınız.”

Kavlak, fabrika önündeki konuşmasının ardından işverenle görüşmek üzere fabrikaya girdi.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından fabrikadan ayrılan Kavlak, şu açıklamayı yaptı:

‘2 GÜNE KADAR BU İŞİ ÇÖZECEĞİZ’

“Fabrika Almanya’dan olumlu bir haber geldiği takdirde kendileri açısından bir problem olmadığını, herkese iş başı vereceğini söyledi. Mercedes ve Man ile görüşüp bu işi hızlandırmak için elimden geleni yapacağım. Bir iki gün daha direnin inşallah 2 güne kadar bu işi çözeceğiz. Sizden ricam bu süreçte isvereninize karşı hakaretvari söylemlerde bulunmayin. Kendinize ve sendikamıza yakışır bir biçimde kararlı bir şekilde devam edin. İnşallah bu işi çözeceğiz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?