Akşener; “Bursa’da Ne Yazık ki; İflas Bayrağını Çekmiş Durumda!”

Akşener; “Bursa’da Ne Yazık ki; İflas Bayrağını Çekmiş Durumda!”

Akşener, Bursa’nın en temel üç sorununu açıkladı! İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa’da gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinin ardından Bursalı basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair konuları konuştu.
 
İYİ Parti Lideri Meral Akşener, 2 günlük Bursa ziyaretinde esnafın ve sokağın nabzını tuttuktan sonra Bursalı yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi.
 
Türkiye’nin iki temel sorunu olduğunu kaydeden Akşener, “Soyut kavramlar üzerinden dövüşür haldeyiz. Bu çok konforlu bir alan. Kutuplaştırıp oy alıyorsunuz. İkincisi tek seçmenli bir yapı oluştu. Genel başkanların gözünün içine bakan bir siyasi yapı var. Bunun ortadan kalkmasi lazım. Seçmenin daha yukarıda olmasi lazım. Vatandaş odaklı sistemin yeniden hatırlatılması ve siyasilerin bunu kabul etmek zorunda kalması için bir yol belirledim ve bunun için buradayım” sözleri ile ziyaretleri gerçekleştirme nedenini açıkladı.
 
BURSALI ESNAF ÜÇ KONUDAN DERTLİ
 
Bursa’da esnafın iki konudan çok dertli olduğunu dile getiren Akşener, “Bu konulardan biri elektrik faturası, diğeri de doğalgaz faturası. Bir de alım gücünün düşmesi derdi var. 3 ana başlık bu. ‘Para dönmüyor’ diye bir cümle var. Salı günkü grup toplantısında bunu dillendireceğim. Gençlerin ‘torpil’ şikayeti var. Mesela ALES’ten 92 puan almış ama onun yerine 72 puan alan rektörlükten gelen taleple işe alınıyor” dedi. Anadolu’nun ferasetine inandığını söyleyen Akşener, “Türkiye’de siyasetçi olarak sağ kalmış tek kadınım. Bunu vatandaşa borçluyum. Eğer 6 Mayıs’ta İmamoğlu’nun mazbatası iptal edilmeseydi 13 bin oy farkla seçilmiş olacaktı. Ama AK Parti’ye oy verenler bile 23 Haziran’da ‘bu kadar da değil’ dedi. Bu hepimize büyük bir mesajdır. Vatandaş, oyuna saygı duyulmasını istiyor” dedi.
 
İSTİFA EDENİN ARKASINDAN KÖTÜ KONUŞMAM
 
Geçtiğimiz gün istifa eden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ile ilgili de konuşan Akşener, “Tuba hanımla beraber 4 vekil istifa etti. Bir vekil AKP’ye bir vekil MHP’ye geçti. Bir vekil bağımsız kaldı. Tuğba hanım istifa etti. İstifa eden hiç kimsenin arkasından kötü bir şey söylemem. Bildiğim kadarıyla il başkanının 2 ilçe başkanını disipline sevk etmesi gibi bir gerekçesi var. Teşkilatla ters düşme gibi bir durum” yorumunu yaptı.
 
31 MART ÖZELEŞTİRİSİ
 
İYİ Parti’nin yeni kurulan bir parti olmasına rağmen arka arkaya seçimlere girdiğini kaydeden Akşener, 24 Haziran Seçimleri ile ilgili de ders çıkardıklarını söyleyerek, “Millet İttifakı bileşenlerinde hayal kırıklığı oldu. Çünkü Sayın Muharrem İnce ile benim oyum Ekmelettin Bey kadar olunca travmatik bir durum yaşandı” dedi. 31 Mart Yerel Seçimleri esnasında CHP’ye işbirliğini kendisinin teklif ettiğini söyleyen Akşener, “Muhafazakarlığı en iyi bilen insanlardanim. Türkiye’nin nefes almaya ihtiyacı vardı. Kutuplaşmadan çıkmak gerekiyordu. İstanbul alınabilir diye bir iddia ortaya koyduk. Bursa’da bu işin olabilmesi için 10 ilçeyi tek tek gezdik. Kılıçdaroğlu biz bazı hatalar yaptık dedi. Bazen parti menfaati ile ülke menfaati arasında tercih yapmak gerekir. Biz Türkiye’nin menfaatinden yana olduk. Balıkesir bizdeydi ama Balıkesir’i de benzer hatalar yüzünden alamadık. Biz bu teklifi götürmemiş olsaydık nasıl bir Türkiye ile karşı karşıya kalırdık. 31 Mart bir kulak çekmeydi. Balıkesir yüzde yüz kazanılabilirdi. Buna üzüldüm. Niğde’de benzer bir hata oldu CHP aday çıkardı” sözleri ile Millet İttifakı adına özeleştiri yaptı. Akşener, vatandaşlarda ‘Oyum ile bir şeyleri değiştirebilirim algısı oluştu. O yüzden gelinen noktadan memnunum” dedi.
EYT VE 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI
 
Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve 3600 ek gösterge konusunda da konuşan Akşener, “3600 ek gösterge bizimdi. Sayın Erdoğan genişletti ama seçimden sonra da bu vaadini yerine getirmedi. EYT’lilerle ilgili de herkes konuştu ama arkasında duran olmadı” şeklinde konuştu. Akşener, EYT konusunun çözülmediğini ancak Türkiye’de herkesin bu konu hakkında bilgi sahibi olmasını sağladıklarını da sözlerine ekledi.
 
28 ŞUBAT’IN AKŞENER’İNE KAFİR DENDİ!
 
31 Mart Yerel Seçimleri sürecinde kendilerine yönetilen eleştirilere de değinen Akşener, “28 Şubat’ın Meral Akşener’ine kafir dendi, FETÖ’cü dendi, PKK’lı dendi. Hayatımda bu kadar birbiriyle çelişen suçlamalarla karşılaşmadım. Sonuç olarak AK Partili seçmen konsolide edildi. AK Parti’ye ders vermek isteyenler de MHP’ye oy verdi. Türk siyasi tarihinde bu şartlarda kurulup, direnç gösteren bir kuruluşuz. Bir duvar örüldü, o duvarı aşmamız gerekti. Bir mitinge gidiyorsunuz, il başkanı size diyor ki “Size FETÖ’cü diyorlar, ne olur buna cevap verin.” Dolayısıyla bütün vaatler ikinci planda kaldı” dedi.
 
FETÖ KONUSUNU SULANDIRIYORLAR
 
Akşener, FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmaları konusunda konuşmama kararı aldığını dile getirerek “Ben bu işten bıktım. Bu soru üzerinden konuşmama kararı aldım. Ama üzülüyorum. Devlete sızmış ve darbe yapmaya kalkmış bir örgüt var. Bununla mücadele edilmeli Ama herkesin birbirini suçlayarak bu işi sulandıracağı endişem var” ifadelerini kullandı.
 
SURİYE’DE BATAKLIĞA SAPLANDIK
 
Suriye konusunda yaşanan gerilimin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın egosu üzerinden yürütülen bir politika sonucu ortaya çıktığını söyleyen Akşener, “Bu politika sonucu bataklığa saplandık. Bu arada askerimiz de orada. Bir tarafta onun moralini bozmak istemiyorsunuz, diğer tarafta da baştan aşağıya yanlış bir iş var. Sen gidemiyorsan gönder beni devlet adına ben konuşayım dedim. Bugün itibarıyla 8 şehidimiz var. Konuşma ihtimali artık çok zor. Bizi yönetenlerin aklı selim davranmasını sağlamaya çalışacağız” şeklinde konuştu.
 
VATANDAŞIN YÜZDE 64’Ü PARLAMENTER DEMOKRASİ DİYOR
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kurulan yeni partiler ve muhtemel ittifaklar konusundaki bir soruya ise “İttifaklarla ilgili bugün bir şey söyleyemem. Kurulmuş ve kurulacak partilerle ilgili de bir şey diyemem. Ama yeni partileri seçenek ve demokrasi açısından olumlu buluyorum. Elbette bütün siyasi partilerle rakibiz ama kavga etmemiz gerekmiyor” dedi. Türkiye’nin parlamenter sisteme dönmesi gerektiğini yineleyen Akşener, “Fabrika ayarlarımıza dönmek zorundayız. Vatandaşın yüzde 64’ü parlamenter demokrasi diyor” dedi. Akşener, İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devredilmesi iddiaları konusunda ise “Böyle bir şeyi kabul edemeyiz. CHP oradan bir pay veya para almıyor” diye konuştu.
Akşener partisinden istifalar için ne dedi?
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinde zaman zaman yaşanan istifalara ilişkin “İstifa etmiş hiçbir arkadaşım hakkında olumsuz bir kelime etmedim. Çünkü istifa tek taraflı saygı duyulması gereken bir kavramdır.” dedi.
 
Toplumun çeşitli kesimlerinden vatandaşlarla görüşmek, sorunları dinlemek amacıyla iki gündür Bursa’da bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tarihi Ulu Cami civarındaki ve tarihi Kapalı Çarşı’daki esnafla biraraya geldi. Buradan Mudanya ilçesine geçen Akşener, Heybeli Otel’de medya mensuplarıyla biraraya gelerek çeşitli konulara ilişkin soruları yanıtladı.
 
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal’ın dün partiden istifası hatırlatılarak, bazı istifalara ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, istifanın tek taraflı bir karar olduğunu ve saygı duyulması gerektiğini belirtti. Bugüne kadar istifa edenlere ilişkin hiçbir olumsuz hakaret içeren cümle kullanmadığını belirten Akşener, şöyle konuştu:
 
“Bizim Tuğba hanımla beraber dört arkadaşımız partimizden istifa etti. Bir milletvekili arkadaşımız MHP’ye geçti. Bir milletvekili arkadaşımız bağımsız kaldı. Bizden seçilmiş bir milletvekili arkadaşımız da AK Partiye geçti. Dün istifa eden Tuğba hanımın neden istifa ettiği hakkındaki benim bilgim, teşkilat üzerinde bir ters düşme neticesinde olduğu. İstifa etmiş hiçbir arkadaşım hakkında olumsuz bir kelime etmedim. Çünkü istifa tek taraflı saygı duyulması gereken bir kavramdır. Benimle istifa edeceğine dair bir konuşma yapmadı. O nedenle yaptığı açıklamanın dışında bir şey bilmiyorum. Bildiğim, il başkanlığının iki ilçe başkanını tedbirli olarak disipline sevk etmesi diye bir resmi yazısının olduğu.”
 
Akşener, istifa eden milletvekilleriyle ilgili kararı en iyi seçmenin vereceğini vurguladı.
 
İYİ Parti lideri Akşener, Bursa’da medya mensuplarıyla biraraya gelerek sorularını yanıtladı
 
‘Biz Türkiye’nin çıkarını tercih ettik’
 
Seçimlerde ittifak yaparken partisinin değil Türkiye’nin çıkarını düşündüklerini ifade eden Akşener, şöyle devam etti:
 
“En çok üzerinde durduğum Bursa, Balıkesir ve İstanbul’dur. Bursa’nın alınabilmesi için oy istemek için 10 ilçeyi tek tek dolaştım. Sonuç olarak Bursa’da kaybedildi. Sayın Kılıçdaroğlu’nun beyanıyla söylüyorum. ‘Biz bazı hatalar yaptık’ dedi. Biz İYİ Parti olarak zaman zaman bazı ikilemlerle karşılaştık. Burada ya partinizin ya da Türkiye’nin çıkarı. Birinden birini tercih edeceksiniz. Biz istişare ederek Türkiye’yi tercih ettik. Bu iş birliğinin sonucunda İstanbul, Ankara, Adana ve Antalya alındı.”
 
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin tutmadığını savunan Akşener, “Sayın Erdoğan için de hayırlı olmadı. Biz fabrika ayarlarına dönmek zorundayız. Anketlerden çıkan sonuca göre vatandaşların yüzde 65’i parlamenter demokrasiye dönülmesini istiyor.” ifadesini kullandı.
 
Akşener, daha sonra, Mudanya ilçesinde yaptığı ziyaretlerde bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?