Hayatımıza Evlatlarınız Renk Katıyor…

Hayatımıza Evlatlarınız Renk Katıyor…

Simbiyoz Aktivite’den Duyarlı Projeler Simbiyoz Aktivite merkez faaliyetleri ve amaçlarının anlatıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Toplantının ardından özel gereksinimli bireyler basın mensuplarıyla birlikte boyama etkinliği yaptı. Bursa’nın ilk Sosyal Gelişim ve Sosyal Girişim merkezi olma özelliğini taşıyan Simbiyoz Aktivite, özel gereksinimli bireylere yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor. Basın toplantısında konuşan Simbiyoz Aktivite kurucularından Hülya Aras ‘’Simbiyoz Aktivite’de sosyal gelişim ve üretkenliğe ihtiyacı olan özel gereksinimli bireylerle sosyal girişimci adaylarını bir araya getirerek simbiyotik üretim alanında hep birlikte topluma faydalı işler ortaya koymayı hedefliyoruz.’’ dedi.

Aras’ın ardından konuşan Zihinsel Engelliler Öğretmeni Neslihan Erdinçliler ‘’Özel gereksinimli bireylerimize sosyal hayatın içinde olabilme imkanı verelim dedik ve aklımıza böyle bir proje geldi. Özel gereksinimli bireyler burada, müzik, boyama yapsınlar, EKPSS’ye hazırlansınlar ve sosyal hayatın içinden kopmasınlar istedik. İleriye dönük esas amacımız ile çocuklarımızın barınabilecekleri, yaşamlarını sürdürebilecekleri ve sportif faaliyetler gerçekleştirebilecekleri bir sosyal yaşam köyü kurmak.’’ ifadelerini kullandı.

Son olarak toplantıda söz alan Simbiyoz Aktivite ortaklarından Songül Kaya  ise ‘’Özel gereksinimli çocuklarımız Simbiyoz Aktivite’de üniversite öğrencileri, öğretmenlerimiz ve bizler ile ders çalışarak sınavda daha başarılı oluyorlar’’ şeklinde konuştu. Basın toplantısının ardından yapılan boyama etkinliğinin sonunda özel gereksinimli çocuklar yaptıkları çantaları basın mensuplarına hediye ettiler.

Simbiyoz Aktivite ‘Hayata Renk Katmaya’ Devam Ediyor. Bursa’nın İlk ‘Sosyal Girişim ve Sosyal Gelişim Merkezi’ Simbiyoz Aktivite, basın mensuplarıyla özel gereksinimli çocukları bir araya getiren renkli bir etkinlik düzenledi.

Özel Gereksinimli Çocuklarla Tişört ve Çanta Boyadılar

Düzenlenen etkinliğe katılan basın mensupları, özel gereksinimli çocuklar ile birlikte tişört ve çanta boyadılar. Etkinliğin ardından çalan müzikler eşliğinde  oyunlar oynayarak Simbiyoz Cafe’de hazırlanan lezzetli yiyeceklerin tadına baktılar. Etkinlik bitiminde ise özel gereksinimli çocuklar basın mensuplarına boyadıkları çanta ve tişörtleri hediye ettiler.

Topluma Faydalı İşler Yapmayı Hedefliyoruz

Simbiyoz Aktivite’nin kurucularından

Hülya Aras yaptığı açılış konuşmasında “Biyoloji derslerinden hatırlayacağınız ‘simbiyoz’ iki canlının tek bir organizma gibi birbirleriyle yardımlaşarak bir arada yaşamaları demek. Simbiyoz Aktivite de sosyal gelişime, üretkenliğe ihtiyacı olan özel gereksinimli bireylerle sosyal girişimci adaylarını bir araya getirerek simbiyotik bir üretim alanında hep birlikte topluma faydalı işler ortaya koymayı hedefliyoruz” dedi.

Özel Gereksinimli Bireyler Artık Daha Sosyal ve Üretken

Etkinliğin ardından Zihinsel Engelliler Öğretmeni Neslihan Edinçliler yaptığı konuşmada Simbiyoz Aktivite’nin, özel gereksinimli bireylere yönelik çalışmalarında kişiye özel, bireysel beceri ve ilgi alanlarına göre etkinlikler ve işler kurguladığını belirterek “Sportif etkinliklerden, müzik-koro etkinliklerine, kapasite ve el becerilerine uygun iş alanlarında değerlendirmek üzere üretime katkıdan, bağımsız yaşam becerileri kazandıracak aktivitelere kadar onların hem sosyal gelişimde hem üretimde olmalarını sağlıyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Sınava Birlikte Hazırlanıyoruz

Etkinliğin kapanış konuşmasını yapan Simbiyoz Aktivite ortaklarından, mental retardasyonlu özel bir çocuğun annesi ve bir matematikçi olan Songül Kaya ise EKPSS sınavını vurgulayarak “Burada çeşitli sosyal etkinlikler yaptığımız gibi çocuklarımızı EKPSS sınavına da hazırlıyoruz. Özel gereksinimli çocuklarımız Simbiyoz Aktivite’de üniversite öğrencileri, öğretmenlerimiz ve bizler ile ders çalışarak sınavda daha da başarılı oluyorlar”  dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?