Bursa’daki Vanlılar Genç Yeteneğin Elinden Tutacak

Bursa’daki Vanlılar Genç Yeteneğin Elinden Tutacak

Söylediği Dengbêj şarkısıyla gündem olan Van’lı Murat Akbaşlı’ya Bursa’da yaşayan Vanlılardan büyük destek. Bursa Vanlılar Derneği Başkanı Asker Karataş, Dernek Başkan Yardımcıları Cevdet Elter ve Nizamettin Koç, hemşerileri olan Murat Akbaşlı’nın müzik eğitiminde yanında olacaklarını açıklayarak gencin ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ifade ettiler. Dernek Başkan Yardımcısı Cevdet Elter; “Genç kardeşimiz benim köyüme çok yakın bir yerde yaşıyor. Murat Akbaşlı kardeşimiz yakın bir zamana kadar Bursa’da inşaatlarda çalışıyordu. Ailevi nedenlerden dolayı yarım bıraktığı eğitimi tamamlaması ve müzik kariyerinde güzel bir yere gelmesini sağlayabilmek için dernek olarak yardımcı olacağız. Murat Akbaş bizim gururumuzdur.” Dedi.

İstanbul’da İnşaatta çalışırken söylediği Dengbêj şarkısıyla gündeme gelen 20 yaşındaki Murat Akbaşlı ile konuştuk. Zülfü Livaneli’nin Twitter’da paylaştığı inşaatta şarkı söyleyen genç sosyal medyanın gündemi oldu.

Van’ın Saray ilçesine bağlı Turan Mahallesinde yaşayan Murat Akbaşlı’ya ulaştık. 20 yaşında olan genç Van, İstanbul ve Bursa’da inşaat işinde çalışmış. Murat’ın Van Merkeze 135 kilometre uzaklıkta bulunan Turan mahallesinde oturan 12 kişilik bir ailesi var. Murat’ın babası Kerem, Annesi Nahide Akbaşlı duruma sevinçli. 8’inci sınıfa kadar okuyan Murat, mahallede bazen gençlerle dengbêji şarkılar söylüyor. Sanatçıların Sürekli telefonla kedisini aradığını söyleyen Murat Akbaşlı hikâyesini anlattı.

‘VİDEONUN BU KADAR İZLENMESİNİ 1 YIL SONRA ÖĞRENDİM’

İstanbul’da İnşaat işinde çalışırken videonun çekildiğinin söyleyen Murat, “İnşaat şantiyesinde çalışırken İşi alan müteahhit yanıma geldi. Murat sesin çok güzel geçen duydum bir şarkı söyle diye. Bende bir tane söyledim. Sonra aradan bir yıl geçti amcamın oğlu aradı dedi senin videon çıkmış binlerce kişi izlemiş bende o zaman gördüm. ” dedi.

“EN ÇOK DENGBÊJ ŞAKİRO VE DELİL DİLANER DİNLİYORUM”

En çok en çok dengbêj Şakiro ve Delil Dilaner dinlediğini söyleyen Murat Akbaşlı, “Ben sürekli Dengbêj şarkılarını seslendiriyorum. Sevdiğim kişilerde bunlar. Bazen evde bazen inşaata söylüyorum. Ama en çok inşatta söylüyorum” ifadelerini kullandı.

“BANA DEDİ GEL SÖYLE SANA EĞİTİM VERELİM”

Sanatçı Zülfü Livaneli ile konuştuğunu dile getiren Murat, “Akşam Zülfü hocam beni aradı konuştuk. Bana dedi gel söyle sana eğitim verelim. Masrafların ne olursa ben öderim” dedi.

‘MURAT UMARIM İYİ VE GÜZEL BİR YERE GELİR’

Murat’ın babası Kerem Akbaşlı’da “Bende gençken hep düğünlerde divanlarda klam söylerdim. Murat’ın her zaman arkasındayım. Umarım iyi ve güzel bir yere gelir. Oğlumun sanatçı olmasını istiyorum” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?