“Kadınlara Kalkan Eller, Toplum Vicdanını Yaralıyor!”

“Kadınlara Kalkan Eller, Toplum Vicdanını Yaralıyor!”

“Zübeyde Anne ve Gazi; Bursa’ya geliyor!” bu haber ile Bursa kamuoyuna duyurduğumuz Uluslararası Sinemacılar Dernek Başkanı Selami Yanık’tan yine sosyal duyarlılığın önemine işaret eden bir proje. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile anlamlı bir projeye imza atmaya hazırlanan Yanık detayları gazetemizle paylaştı. Yanık; “8 Mart Mucizesi mor renkli fularlarıyla 8 bin kadını bir araya getiriyoruz. Nilüfer ilçemize Bu muhteşem buluşmayla Alevi’si, Çerkezi, Lazı, Yahudisi, Hıristiyanı ve Müslümanı örüşüne ellerinde mikrofonla kendi cinslerini destekleyerek kitlenin içinden haykırarak çıkacak. Hepsi ayrı ayrı kendi din ve göre 8 bin kadın bir arada olup, “Kadına şiddete hayır” sloganıyla, tek bir yürek, tek bir ses olacaklar. Bir de büyük sürprizimiz olacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, kadınlarımızın aralarından çıkıp, mağrur ve gururlu duruşuyla, kadın haklarını haykırarak son seslenişini yapacak.” Dedi.

“ırklar Arası Şiddet”

Yanık bu projenin koordinatörlüğünü ise Nilüfer’in Ertuğrulgazi Mahalle Muhtarı Gülten Üstünkaya’nın üstlendiğini belirterek; “Bu tarzda ilk kez böyle bir projeye imza atıyoruz. Yurtdışından da misafirlerimiz gelerek kendi inanç ve dillerinde Bursalılara kendi memleketlerinde yaşadıkları olayları anlatacak, akademisyenlerimiz ise kadının yeri konulu seminerler verecekler. Biz bir ilk ile bu organizasyonu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Amacımız kadının toplumdaki yerini ve aile yapısı içerisinde güzel bir konuma getirebilmek. Dünyanın her bir yerinde şiddet ne yazık ki, her geçen gün daha da artmaktadır. Ulusların birbirlerine yaptığı şiddet, ırklar arası şiddet, çocuğa şiddet ve kadına şiddet. Şiddetin her türüne karşı olduğumuzu ifade edeceğimiz proje de, ana temamız “Kadına Şiddete Hayır” olacaktır.  8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinliği olarak gerçekleştirilecek proje de, Alevi, Çerkez, Laz, Yahudi, Hıristiyan, Yahudi vs. olmak üzere her dinden her mezhepten, her milletten kadına mikrofon uzatacağız. Her kadın kendi diliyle, kendi duygusuyla “Kadına Şiddete Hayır” sloganı atacak.” Dedi.

“Kadınlar Değerlidir.”

Yanık; “Mikrofona son olarak gelecek kadın ise çok önemli bir isim olacak. Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım gelecek mikrofona. Kadın hakları hakkında konuşacak, Zübeyde Hanım. Kadının erkeğin hayatında ki önemini ve yerini anlatacak. Kadına şiddetin her dinde, her mezhepte yasak, günah olduğunu anlatacak. Sonra Zübeyde Hanım’la birlikte bütün kadınlar tüm dünyaya “Kadına Şiddete Hayır” diye haykıracaklar. Şiddetin her türlüsü vahşettir, barbarlıktır, yasaktır, günahtır.  Kadına uygulanan şiddet ise kelimenin tam anlamıyla utanç verici bir durumdur. Çünkü kadın doğurandır. Çünkü kadın yetiştirendir. Yani nesilleri dolayısıyla milletleri şekillendirendir. Kadın bu kadar önemlidir, işte. Bu proje ile kadının önemini haykıracağız. Bu proje ile kadına kalkan ellere hayır diyeceğiz. Bu proje ile kadın biterse, hayat biter diyerek, bütün dünyaya mesaj vereceğiz. Bu proje ile, her dinde kadının ne kadar önemli olduğunu anlatacağız.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?