Bayrak Şerefle Dalgalandı

Bayrak Şerefle Dalgalandı

Gürsu’da gerçekleştirilen Spor Tırmanış 4. Bölge Şampiyonası’na, Gürsu protokolü ve genç sporcuların, Yunan milletvekilinin Avrupa Parlamentosu’nda Türk Bayrağını yırtmasına gösterdikleri tepki damgasını vurdu.

Genç sporculara madalyalarını sunan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Türk milleti, Türk devleti olarak bizler tüm ülkelerin bağımsızlık sembolü olan bayraklarına her zaman saygı duymuş bir milletiz. Yunan milletvekili Ioannis Lagos’un bayrağımıza, bize yaptığı saygısızlığı kınıyoruz. ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, şayet uğrunda ölen varsa vatandır’, ‘Zemin kan kırmızı, ayyıldızı ak. O mübarek bayrak, işte bu bayrak!’ dizelerinde de olduğu gibi şiirlerimizde bile bayrağımıza olan bağlılığımızı ve onu korumak uğruna gözümüzü kırpmadan canımızı ortaya koyacağımızı ifade eden bir milletiz. Bayrağımıza el uzatanlar şanlı tarihimizde olduğu gibi bugün de bayrağımız için canımızı ortaya koyarak o elleri kıracağımızı bilmelidir” dedi.

TÜRK BAYRAĞI ALKIŞLAR EŞLİĞİNDE DALGALANDIRILDI  

Gürsu Belediyesi, Türkiye Dağcılık Federasyonu ile Gürsu Gençlik  ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde, Gürsu Spor Fabrikası’nda gerçekleştirilen ve minik sporcuların başarma azminin heyecanının yaşandığı  Spor Tırmanış 4. Bölge Şampiyonası’nın finalinde, Türk Bayrağı, Ay Yıldız Mehteran Takımı’nın gösterisi eşliğinde alkışlarla dalgalandırıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?