“Bursa’da İktidar Olan, Türkiye’de Söz Sahibi Olur!”

“Bursa’da İktidar Olan, Türkiye’de Söz Sahibi Olur!”

“Herkes soruyor neden şimdi, 6 ay önce değil!” 9 Şubat Pazar günü yapılacak olan CHP Bursa İl Kongresi öncesi 4 adayın ilçe başkanlıkları ve mahalle temsilcilikleri ziyareti tüm hızıyla sürüyor. Mevcut başkan Hüseyin Akkuş, önceki dönem Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca ve önceki dönem il sekreteri olan Erol Gülmez’den sonra adaylığını açıklayan önceki dönem Yıldırım İlçe Başkanı Güner Aklan proje ve hedeflerini gazetemizle paylaştı. Aklan; “3 adaylı bir kongre sürecine giderken neden 4’cü aday olarak çıktığımı hem üyeler hem de Bursalı hemşerilerim soruyor. Ben adaylığımı 19 ocak Pazar günü en son yapılan ilçe olan Gürsu Kongresi sonrası sosyal medya hesabımdan yaptığım açıklama ile duyurdum. Diğer adaylarımız Erol Bey delege seçimlerinden önce, mevcut il başkanımız Hüseyin Bey ilçe kongreleri bitmeden, İsmet bey ise ilçe kongreleri devam ederken Ankara’ya Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edip yan yana çektirdiği fotoğraf ile duyurdu. Ben ise ilçe kongreleri bittikten sonra açıklamayı yaptım. 1 Şubat İl Başkanlığımızda saat 13,00’de yapacağım açıklama ile de Bursalılara aday olacağımı ilan edeceğim.” Dedi.

“CHP İl Yerinde Saymıştır!”

Aklan neden aday olduğunu da; “Mevcut il başkanımız sayın Akkuş 2 büyük seçim geçirdi. Milletvekilliği ve Belediye Başkanlığı. Her ikisinde de; 8 Milletvekilliği alamazsak, 8 ilçe ve Büyükşehir’i alamazsak istifa ederim iddiasına rağmen koltuğunda oturmaya devam etti. Eldeki 5 Milletvekilliğinden, 2015 döneminden sayın Ceyhun İrgil’in kendi isteği ile aday olmaması onun yerine Bursa kamuoyunda güçlü bir isim olan BALGÖÇ Başkanı sayın Prof. Dr. Yüksel Özkan’ın almasına rağmen yine 5’te kaldık. Bursa’da Milletvekilliği sayısı artmasına rağmen oy oranlarımızda da bir miktar düşme oldu. Mahalli İdareler Seçimlerinde ise masa başı pazarlılar tüm gerçekliği ile her hanede bilinir oldu. Yaşanan koltuk savaşları aylarca Bursa kamuoyunda basın aracılığı ile konuşuldu. İYİ Parti ile yapılan işbirliği olmasaydı Büyükşehir’de kafa kafaya giden yarış, Osmangazi ve Yıldırım’da yakalanan oy yüzdeleri hayaldi! Ve de CHP Bursa’da kendi iç dünyasında yaşadığı patinajlar nedeniyle sandığa gömülecektik! Bu başarısızlıklara rağmen sayın Akkuş hala aday. Bir önceki dönem il başkanlığı yarışında olan önceki dönem Osmangazi ilçe başkanı olan sayın İsmet Karaca o dönem ilçe başkanlığından istifa etmesi gerekirken bunun yerine il başkanlığına aday olmuş ve kazanamamış, parti içinde kendisine yönelen yoğun tepkiler nedeniyle istifa etmek zorunda kalmıştı. Önceki dönem İl Sekreteri olan sayın Erol Gülmez’de, sayın Akkuş’un Nilüfer Belediye Başkanlığına kronik aday olma arzusunu yenemeyince yönetimdeki 14 arkadaşı ile istifa ederek bir duruş sergilemişti. 3 aday üzerinden gidecek olursak sanki bir Galatasaray-Fenerbahçe-Beşiktaş fenomeni tadında bir saptama ile karşı karşıyayız. Yani rövanş maçı. Ben bu fotoğrafı görünce adaylığımı koymaya karar verdim.” Dedi.

“Her Birim Kendi İşini Yapacak”

Aklan; “İlçe Örgütleri tamamlandıktan sonra adaylık açıklamamı yaptım. 2012-2017 yılları arasında Yıldırım ilçe Başkanı olarak görev yaptığım dönemde de delege seçimlerine müdahil olmadım. 5,5 yıllık yönetim anlayışım, yönetim olarak girdiğimiz seçimlerde aldığımız, geçmiş dönemlerde alınan oy yüzdeliklerinin üzerinde alınan oylar, ilçede gerçekleştirdiğimiz etkin muhalefet, 10 şubatta il başkanlığını yönetim olarak aldığımızda sergileyeceğimiz politikanın da ip uçlarını vermektedir. 5,5 yıl boyunca kendilerine oy vermediğimiz halde önceki dönem il başkanlarımız sayın Metin Çelik ve Şadi Özdemir ile sorunsuz bir görev dönemimiz oldu. Bir koltukta otururken başka bir koltuk için istifa etmedim. Ben CHP Bursa İl Delegasyonunun sandıktaki vicdanına güveniyorum. CHP Kültüründe delege hür ve özgür iradesi ile baskı altında kalmadan oyunu atar ve İl Başkanlığı Yönetimini belirler. 9 Şubat seçimlerinden birkaç gün önce ben İl Yönetimimi ve buna bağlı olan tüm kuruluşlarımdaki isimleri açıklayacağım. İl Başkanlığında blok liste yerine çarşaf liste için el kaldıracağız. Yeni bir yönetim anlayışına ve yeni bir yönetim tekniğine ihtiyacımız var. Benim İl Başkanlığımda bunu gerçekleştireceğiz. Genel Başkan Yardımcılarımız, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz, İlçe Başkanlıklarımız, Mahalle Temsilciliklerimiz asli görevlerini yapacaklar. Her üyemize belirli görevler vererek onları siyasette üreten topluma adapte edeceğiz. Çenemiz değil, yol gösteren çözüm bulan bir CHP’yi ilk seçimlerde iktidara getireceğiz. Kırgınlıkların, kızgınlıkların olmadığı iç huzuru biz tahsis edeceğiz.” Dedi.

“Özlenen muhalefeti gerçekleştireceğiz.”

Nasıl bir il başkanı olacaksınız sorusuna ise Aklan; “Koltuk derdinde olanlar vatandaşlarımıza sırtını dönüyor. 17,5 yıldır iktidarda olan AK Partide bunu sizlerde görüyorsunuz. Ana muhalefet partisi dert üretmez, Cumhuriyet’e sahip çıkar. 1923 kurucu değerlerimize sonuna kadar sahip çıkarak, CHP Üyeleri ile iktidar yürüyüşünü başlatacağız. Bursa’da iktidar olan Türkiye’de söz sahibi olur. Kıl payı ile kaybedilen Büyükşehir meteliğe kurşun atıyor. Yağmur duasına çıkar gibi Ankara’dan yatırım yağmuru bekliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Alinur Aktaş eldeki imkanlar ile Bursa’yı yönetmeye çalışıyor. Ankara’ya gittiğinde görüştüğü makamlardan kendisine verilen sözleri geliyor burada müjde olarak kamuoyu ile paylaşıyor. Sonra! Aylar geçiyor bırakın temeli sözler bile uçup gidiyor. Bakın bırakın YHT’yi, Kara Trenin dumanı bile hayal oldu. Gemlik’te Yerli ve Milli Otomobil için fizibiletisi yapılmadan bir fabrika müjdesi veriliyor. Aklı başında olan hiçbir kimse bu yatırıma karşı çıkmaz. Ancak beşik gibi sallanan Bursa’da, Kentsel Dönüşüm kaosu ile boğuşurken bu yer ne kadar uygun. Bursa’nın sorunlarını biliyoruz. Geniş tabanlı bir komisyon kurarak, her vatandaşımızı dinleyerek, çözüm noktasında söz sahibi CHP Bursa olacak. TBMM ve Belediye Meclislerini, Bakanlıkları her konuda etkin olan ana muhalefet il başkanlığı çalıştırır. Biz yeni anlayışımızla bunu gerçekleştireceğiz. Değerli CHP Delegeleri siz kimin vatandaşın derdinden anladığını ve özlenen beklenen CHP Yönetimini nasıl gerçekleştirileceğini biliyorsunuz. Ben ve ekibim buna talibiz. Taktir sandığındır.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

  1. Tüm kalbimle bir Nilüferli olarak sizi destekliyor ve başarılar diliyorum.Demokratik yarışta demokrat kazansın diyorum..

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?