5 Şiddetini Gördük

5 Şiddetini Gördük

Bursa’da şiddetli deprem! Bursa’da deprem oldu. Bursa’da şehir merkezinde şiddetli hissedilen bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi saat 14.26’da meydana gelen 5.1 şiddetindeki depremin merkez üssünü Manisa Kırkağaç olarak açıkladı. Deprem 6.99 kilometre derinlikte gerçekleşti. Öte yandan AFAD, depremin büyüklüğünü 4.8 olarak duyurdu.
 
Bursa’da deprem oldu. Bursa’da şehir merkezinde şiddetli hissedilen bir deprem meydana geldi.
 
Kandilli Rasathanesi 5.1 şiddetindeki depremin merkez üssünü Manisa Kırkağaç olarak açıkladı. Deprem 6.99 kilometre derinlikte gerçekleşti.
 
Öte yandan AFAD, depremin büyüklüğünü 4.8 olarak duyurdu.
 
Deprem Bursa’nın yanı sıra İzmir, Denizli, Uşak, Kütahya, Balıkesir ve Aydın’da da şiddetli hissedildi.
 
Paniğe neden olan depremle birlikte Manisa’da vatandaşlar, sokaklara çıktı. Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.
 
ARTÇI SARSINTILAR OLDU
 
4.8 büyüklüğündeki depremin ardından yine merkez üssü Kırkağaç olan 2.8, 1,7 ve 3.5 şiddetinde artçı sarsıntılar meydana geldi.
 
Öte yandan 17.53’te 4.1 şiddetinde bir deprem daha yaşandı.
 
Kırkağaç’ta meydana gelen deprem panik yarattı.
 
“HERHANGİ BİR HASAR SÖZ KONUSU DEĞİL”
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Manisa Kırkağaç’ta meydana gelen 4.8 şiddetindeki depremle ilgili yaptığı açıklamada, “Herhangi bir hasar söz konusu değil” dedi.
 
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
 
Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde meydana gelen deprem sonrası Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada herhangi bir yaralanma ve hasarın meydana gelmediği belirtildi.
 
Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan verilere göre Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde 5.1, AFAD verilerine göre 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası Manisa Valiliği açıklama yaptı. Herhangi bir yaralanma ve hasarın meydana gelmediği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
“28.01.2020 tarihinde saat 14.26’da merkez üssü Kırkağaç ilçesi olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremde can kaybı, yaralanma ve herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”
 
22 OCAK’TA 5.4 İLE SALLANMIŞTI
 
Manisa’nın Akhisar ilçesinde 22 Ocak tarihinde 5.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Can kaybının yaşanmadığı, 3’ü balkon ve pencere gibi yüksek yerlerden atlayan, biri ise panik atak sonucu, toplam 4 kişiyi hastaneye kaldırılmış, 5 metruk bina da depremde hasar görmüştü. Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde AFAD tarafından 156 çadır kurulmuştu. Bu depremin ardından bölgede yüzlerce artçı sarsı yaşandı.
 
PROF. DR. SÖZBİLİR: “YENİ DEPREMLER BEKLENEBİLİR”
 
Prof. Dr. Hasan Sözbilir Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi canlı yayında şu açıklamayı yaptı:
 
“Biz bugün Akhisar 5.4 depremiyle ilgili raporumuzu yayınladık. 5.4 büyüklüğündeki deprem Kırkağaç fayında gerçekleşiyor. Yeni depremler beklenebilir, benzer büyüklüklerde. Normal şartlarda Kırkağaç fayı daha büyük ölçekte deprem üretebilecek bir fay. Aslında 6.9 büyüklüğünde deprem üretebilecek bir fay. Kırılmadan sonra bin üzerinde artçı gerçekleşti. Şu anda çok daha yeni oldu. Kırkağaç fayı da birbirine paralel değişik paralel parçalardan oluşuyor. Birbirlerini tetikleyebilir.”
 
PROF. DR. AKGÜN: “KENDİNİ DENGEYE GETİRMEYE ÇALIŞIYOR”
 
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akgün ise şu açıklamalarda bulundu:
 
“Burada en önemli sorun zemin özellikleri. Ben Buca’dayım, ben hiçbir şey hissetmedim. Ama benden 5-6 kilometre uzaklıkta olan Karşıyaka gibi yerler benden daha fazla hissetmiş. Burada önemli olan zemin özellikleri ve buna uygun yapılaşma. Benim şu an bulunduğum yerde hiçbir şey hissetmedik. Bu bir artçı sarsıntı büyük ihtimal. Enerjinin kendisini boşaltması gerekiyor, demek ki boşaltamamış. Kendini dengeye getirmeye çalışıyor.
 
Tarihsel veriler büyük bir depremin arkasından daha büyük bir depremin olma olasılığını çok düşürüyor. Ama tabi doğa bir bilinmezlik olduğu için yakın büyüklükte bir deprem olabilir. 4.8 değil de 4.9 olur, 5 olur ama 6-7’ye kadar çıkmaz.”
 
KIRKAĞAÇ BELEDİYE BAŞKANI: ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR
 
Kırkağaç Belediye Başkanı İsmail Yaşar Gedüz deşu açıklamayı yaptı:
 
Geçenlerde olan 5.4’ten sonra devamlı sallanıyor. Binin üzerinde depremler oluştu. Ama bunların hiçbiri bu kadar kuvvetli değildi. Şu anda ben dahil olmak üzere, emniyet, zabıta ve belediye ekiplerimiz dolaşıyoruz. Şu ana kadar herhangi tehlikeli durum olmadı. Araştırmamız devam ediyor. Temennimiz inşallah hasar yoktur. Şu anda bizim daha önceki depremde hasarlı binalarımız yoktu. Ben o deprem sırasında araçtaydım. Vatandaşlarımız geçen depremden daha fazla hissettiklerini söylüyorlar. Bütün vatandaşlarımız dışarda, korkuyla bekliyorlar. Çalışmalarımız devam ediyor.
 
10-15 SANİYE HİSSEDİLDİ
 
DHA Muhabiri Cemil Seval ise şu açıklamayı yaptı:
 
“Deprem sırasında çekimdeydik. Deprem yaklaşık 10 – 15 saniye kadar hissedildi. Biz de şimdi deprem bölgesine geçiş yapıyoruz. Tabi ülkemizin de normal gündeminde olduğu gibi deprem şu an herkesi sokaklara dökülmüş durumda. Ciddi derecede şiddetli deprem oldu Manisa’da, gelişmeleri aktaracağım.
 
Çok yoğun bir şekilde hissedildi, gerçekten ben de o sırada sokaktaydık. Sokakta vatandaşların hemen dışarı çıkışları, o andaki panik anları zordu. Baya bir şiddetliydi. İnsanlar derin şekilde depremi hissetti.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?