Zamanı Durduran Sergi

Zamanı Durduran Sergi

‘Sanatın Dilinden Zamansızlar’ Seramik Sergisi… Mimar Neşe Demiröz ve mühendis Hülya Aras’ın ‘Sanatın Dilinden Zamansızlar’ seramik sergisi Simbiyoz Aktivite’de görücüye çıktı.

Sanatçıların Papua Yeni Gine’de yaşayan Huli kabilesinden esinlenerek hayata geçirdikleri seramik sergisi, 26 Ocak tarihine kadar Simbiyoz Aktivite’de sergilenecek. Fotoğraf sanatçısı Jimmy Nelson’ın fotoğraflarından esinlenerek Huli kültürüne ait müzik aletleri, takılar gibi 50’yi aşkın eser sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışında Simbiyoz Aktivite’de eğitim alan engelli öğrenciler de Neşe Demiröz ve Hülya Aras’ı yalnız bırakmadı.

Sergi hakkında bilgilendirmelerde bulunan eser sahipleri Neşe Demiröz ve Hülya Aras, eserlerinin Simbiyoz Aktivite gibi anlamlı bir merkezde sergilemekten mutluluk duyduklarını söylediler.

Serginin açılışında konuşan Neşe Demiröz, “Hülya ile uzun süredir çalışmalarımızın meyvelerini, böyle güzel bir ortamda, değerli misafirlerimizle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

‘Huli’yi çocukluğunda lakap olarak kullandığını söyleyen Hülya Aras ise, “Bir internet sitesi kurmak üzere çalışmalar yaparken, Huli kabilesi ile tanıştım ve çok etkilendim. Fotoğrafçı Jimmy Nelson ile iletişime geçip onun fotoğrafları üzerinde çalışmak için izin istedik. Neşe’yle beraber gerçekleştirdiğimiz itinalı çalışmalar sonucu bu eserleri sizlerle buluşturduk” diye konuştu.

Serginin açılışına katılan Simbiyoz Sosyal Aktivite Derneği Başkanı Neslihan Erdinçliler de, eserlerin Simbiyoz Aktivite’de sergilenmesinden mutluluk duyduklarını ve böyle güzel etkinliklerin Simbiyoz Aktivite’nin tanınırlığını artırarak, toplumda farkındalık yaratacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?