“Her Vatandaşımızı Topluma Kazandırmak Zorundayız!”

“Her Vatandaşımızı Topluma Kazandırmak Zorundayız!”

Yıldıztepe’de 2 ailenin tahliye talebi nedeni ile MHP-Belediye arasında yaşanan gerilim son hamle ile ipleri iyice gerdi. Yerel bir gazetenin Mudanya Belediyesi çalışan bir personele dayandırarak yaptığı haber ilçede tepki ile karşılandı. Hakkında Adli Sicilinde hiçbir suç kaydı bulunmayan ayakkabı boyacısı Metin Taşoğlu’na torbacı yakıştırması yaparak haber haline getiren Gürses Gazetesi’ne haber istihbaratını Mudanya Belediyesi Basın Sorumlusu Rabia Deniz’in verdiği iddia edildi. Skandal haberi yapan Gürses Gazetesi çark ederken sosyal medyadan özür yazısı yayınladı. Mudanya’da haftalık olarak yayımlanan Mudanya Gürses Gazetesi, 1342. Sayısında affedilmez bir skandal haberi manşetine taşıdı. Karşı görüş almadan yapılan haber sosyal medyada tepkilere neden oldu. Gazetenin dağıtıldığı yerlerden toplatıldığı öne sürüldü.  Gürses Gazetesi Sahibi Cem Filiz, manşete taşıdığı skandal haberin yer aldığı gazete dağıtıldıktan birkaç saat sonra facebook hesabından özür yazısı paylaştı. Bundan 15 gün önce Halitpaşa Karanlıkdere Mevkii’nde barakada son derece zor şartlarda yaşayan Vefa Hasaova ve Feridun Yamalı çifti ile üç çocuğunu belediye sokağa atmaya kalkışmış devreye giren MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi Bülent Erden bu aileye sahip çıkmıştı. Yan barakada yaşayan Metin Taşoğlu’na da yardım eden Erden, adeta hedef alınırcasına Gürses Gazetesi manşet haberine konu edildi.

İŞTE YAYINLANAN HABERİN METNİ;

Mağdur dediler, bakın ne çıktı..!

MHP Mudanya Meclis Üyesi Bülent Erden’in Mudanya Belediyesi tarafından Halitpaşa Mahallesi Karanlıkdere mevkiinde bulunan konteynırlardan çıkarılarak mağdur edildiğini iddia ettiği vatandaş, torbacı çıktı. MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi Bülent Erden’in Mudanya Belediyesi tarafından mağdur edildiğini iddia ettiği Metin Taşoğlu, 2017 yılında polisin dört farklı adrese düzenlediği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınmıştı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Ekipleri, Mudanya İlçesi Karadere Mahallesi’nde uyuşturucu ticareti yapıldığını belirlemişti. Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Özel Harekât ekipleri ve zırhlı araçlarında desteği ile mahallede bulunan 4 farklı eve eş zamanlı operasyon düzenlendi. Evlerde yapılan aramalarda 50 gram bonzai, 150 gram esrar, 30 adet extacy hap, hassa terazi, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet pompalı tüfek ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan 9 kişi Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü.

Emniyet Müdürlüğü “zafiyet oluşturabilir” dedi. Konteynırlarda yaşayan vatandaşların tahliye edileceği yönünde bazı yayın organlarında çıkan haberlere yönelik Mudanya Belediyesi tarafından açıklama yapılmıştı. Açıklamada, Mudanya Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 13 Mayıs 2019 tarihinde bölgede bulunan konteynırların asayiş ve güvenlik yönünden denetimlerde zafiyet oluşturabileceği nedeniyle Mudanya Belediyesi tarafından gereğinin yapılması istendiği Zabıta Müdürlüğü ekipleri de bölgede denetim yapıldığı belirtildi.”

Açıklama İle Özür Diledi

Gazetecilik Meslek İlkeleri ve etiğine uymayan bir biçimde yazılan haberin kaynağının Mudanya Belediyesi Basın Sorumlusu Rabia Deniz olduğunu sosyal medya paylaşımında yazan Cem Filiz, şu ifadelere yer verdi: “Bu haftaki gazetemizde çıkan manşet haberde MHP Mudanya İlçe Belediye Meclis Üyesi Bülent Erden’in sahip çıktığı Metin Taşoğlu hakkındaki haberde, polis baskınının rutin bir taramadan olduğu ve Metin Taşoğlu’nun hiçbir sabıkası olmadığı anlaşılmıştır. Velev ki öyle olsa bile bu gibi kişilerin topluma kazandırılması konusunda MHP Belediye Meclis Üyesi Bülent Erden ve akabinde MHP İlçe Yönetimini takdir etmemek imkânsızdır. Haber kaynağı olan Rabia Deniz’in güvenilirliğine dayanarak yaptığımız bu haber için başta Metin Taşoğlu’ndan daha sonrasında ise MHP Meclis Üyesi Bülent Erden’den ve yine MHP Mudanya İlçe Yönetiminden e ayrıca bu zamana kadar bu şekilde bir haber ile karşılaşmayan tüm okuyucularımızdan Gürses Gazetesi olarak özür diler, Bülent Erden ve MHP İlçe Yönetiminin başarılı sosyal projelerinin devamını dilerim” ifadelerini kullandı. Bu paylaşımdan 30 dakika sonra Cem Filiz, paylaşımdan Rabia Deniz’in ismini çıkardı.

Suç Duyurusunda Bulundu

Hayatını ayakkabı boyacılığı yaparak kazanan Metin Taşoğlu kendisine neden böyle bir iftiranın atıldığını merak ettiğini söyledi. Mudanya Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyet dilekçesi veren ve Gürses Gazetesi’ni de delil olarak sunan Taşoğlu, “Beni Mudanya’da rezil ettiler. Ben hayatta suç işlemedim. Gürses Gazetesi yüzünden herkes beni konuşuyor. Ne uyuşturucu, nede silahla işim olmadı. Gariban bir insanım. Neden iftira attılar bilmiyorum. Savcılığa tüm olanları anlattım”dedi.

İftira Atılan Vatandaşlarımızın Yanındayız

MHP Mudanya Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Bülent Erden, yapılanın kabul edilemez olduğunu söyledi. MHP olarak konuya tamamen insani olarak baktığını belirterek, “Biz insanı olarak konuya bakarak mağdur olmuş insanlara el uzattık. Velev ki attıkları iftira gibi olsa durum ne değişecek. Biz bu insanlara sahip çıkarsak ancak suçtan uzak olacaklar. Bu bizim görevimiz. Üstüne üstlük bir insanı bile bile iftira ile karalamak da utanç verici bir durum. MHP olarak dün de bugün de yarın da bakış açımız bu. İnsanları ayırmadan kayırmadan insanca bir yaşama ulaştırmak gayemiz” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?