Okul mu? Yoksa?

Okul mu? Yoksa?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Şehir Hastanesi’nin açılmasından sonra kapatılan ve ‘deprem riski’ taşıdığı iddia edilen Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesinin, eğitim kurumu olarak verileceğine ilişkin iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

Şehir Merkezinde Hastane İhtiyacı Büyük

“Şehir Hastanesi açıldıktan sonra şehir merkezindeki Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çekirge Devlet Hastanesi dışındaki bütün hastaneler kapatıldı. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi de kapatılan hastanelerden biriydi. Bu hastanenin deprem yönetmeliğine uygun olmadığı ve yıkılacağı söylenmişti. Oysa şimdi bu hastane binasının tadilat yapılarak bir eğitim kurumuna devredileceği söylentileri var. Hastalar için risk oluşturan bir bina öğrenciler için risk oluşturmuyor mu?

Ayrıca, şehirden 19 km uzakta olan Şehir Hastanesi’ne gidemeyen hastalar, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine gidiyor. Hastanenin hasta kapasitesi inanılmaz boyutlarda arttı. Şehir merkezinde hastane ihtiyacı büyük. Eğer Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi tadilat yapılarak hizmet verecek hale geliyorsa neden hastane olarak hizmete sokulmuyor?

Konuyu bir soru önergesi ile TBMM’ye taşıdık. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevabını kamuoyu ile de paylaşacağız.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın, ilgili soru önergesi şöyle:

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

Bursa Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte, şehir merkezindeki, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çekirge Devlet Hastanesi dışındaki bütün hastaneler, kapatıldı.

Kapatılan hastaneler içinde deprem yönetmeliğine uygun olmadığı için haklarında riskli yapı raporu bulunan Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi de bulunmaktaydı.

Ancak aldığımız bilgilere göre, depreme dayanıklı olmadığı için yıkılacağı ifade edilen Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin, tadilat yapılarak özel bir eğitim kurumuna verilecek.

Bu bilgiler ışığında;

  1. Deprem yönetmeliğine uygun olmadığı iddia edilerek boşaltılan ve hizmetten alınan Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi binası için ne düşünülmektedir?
  2. Deprem yönetmeliğine uygun olmadığı belirtiline Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin yapılacak tadilat sonrası, özel bir eğitim kurumuna devredileceği iddiası doğru mudur?
  3. Deprem yönetmeliğine uygun olmadığı yani depreme dayanıklı olmadığı iddia edilen bir binanın eğitim kurumuna dönüştürülmesinin gerekçesi nedir? Hastalar için risk oluşturan bir yapı öğrenciler için risk oluşturmuyor mu?
  4. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi, tadilat sonrası kullanılabilir bir bina ise neden hastane olarak yeniden hizmete sokulmamaktadır?
  5. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesinde verilen poliklinik hizmetlerinin yüzde 40’ı kadarı da acil bölümünde hastalara hizmet verilmekteydi. Türkan Akyol Hastanesinin kapatılması ile buraya gelen acil hastaların hepsi Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitmekte ve büyük bir hasta yığılmasına neden olmaktadır. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin taşımaz hale geldiği hasta yükünü hafifletmek için ne gibi tedbirler almayı düşünüyorsunuz?
  6. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde büyük bir yığılmaya ve poliklinik hizmetlerinin aksamasına neden olan hasta yükünün azaltılması için Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ni yeniden hizmete sokmayı düşünüyor musunuz?

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?