Bebek Dostu Nilüfer

Bebek Dostu Nilüfer

Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü “Bebek Dostu Kurum” programına aday olan Nilüfer Belediyesi, bu kapsamda çalışmalara başladı. Personele yönelik düzenlenen ilk eğitimde, bebeklerin anne sütüyle beslenmesinin önemi ve faydaları anlatıldı.

Nilüfer Belediyesi, Sağlık Bakanlığı’nın UNICEF önerileriyle 1991 yılından bu yana yürüttüğü “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Kuruluşlar” programına aday oldu. Bu kapsamda çalışmalara başlayan Nilüfer Belediyesi, ilk olarak personeline yönelik eğitim düzenledi. Bebeklerin, anne sütüyle beslenmesini teşvik etmeyi, bebek sağlığını geliştirmeyi, hatalı anne sütü uygulamaları ile bebek ölüm oranlarını en aza indirmeyi ve sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmayı hedefleyen programın ilk eğitimine, belediye çalışanları yoğun ilgi gösterdi. Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi’nden (ÇEKÜS) hemşire Necla Yıldız tarafından verilen eğitimde, anne sütünün önemi ve faydaları anlatıldı.

Yılda yaklaşık 1 milyon 500 bin çocuğun beslenme hataları nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çeken Necla Yıldız, bebeklerin, doğumdan hemen sonra başlayarak ilk altı ay mutlaka anne sütüyle beslenmesi gerektiğine dikkat çekti. Yıldız, “Tamamlayıcı besinlere altı aydan sonra başlanmalı. Emzirme, tamamlayıcı besinlerle birlikte iki yıl ve ötesine devam etmeli” dedi.

Anne sütünün mucizelerle dolu olduğunu vurgulayan Yıldız, bebeklerin anne sütüyle beslenmesinin faydalarını da şöyle sıraladı: “Anne sütü besleyicidir, enfeksiyonlara, obeziteye, kansere ve diş çürüklerine karşı koruyucudur. Rahatlatır, ağrıyı azaltır, bebeğin daha çabuk uykuya dalmasını sağlar. Sindirimi kolaylaştırır, karın ağrısı ve kabızlık az görülür. Anne sütüyle beslenen bebekler daha hızlı büyür, konuşur ve daha zeki olur. Besin değerleri yüksektir.”

Kadınların, sadece evde değil, her yerde emzirebilmesi gerektiğini belirten Necla Yıldız, yeni doğumdan sonra bebeğin, anne ve babasıyla ten tene temasının önemini de vurguladı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?