“Seyirci Kala Kala Özel Eğitim’ide İflas Ettirdiniz!”

“Seyirci Kala Kala Özel Eğitim’ide İflas Ettirdiniz!”

“MEB Bakıyor, Bakan Seyirci, Öğrenci-Veli Kimin Kapısına Gitsin” “Kriz her kesimi etkiledi. Özellikle Özel Eğitim Kurumları. Denetim mekanizmasından uzak olan bu kurumlar için Milli Eğitim Bakanlığının bir denetim programı dahi yok!” Bu sözler CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan’a ait. Onu isyan ettiren ise bir süre önce Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a verdiği soru önergesine aldığı yanıt. Özkan; “Türkiye’ de dershanelerin özel okula dönüşüm süreci ile birlikte, sektörde sayısı her geçen gün hızla artan özel okullar açılmaya başlanmıştır. Hükümet tarafından verilen teşviklerin de desteğini arkasına alan çok sayıda girişimci özel okul yatırımı ile eğitim sektöründe faaliyete başlamıştır. Eğitim sektörü son yılların cazip ve karlı yatırımı haline gelmiştir. Hükümetin velilere de vermiş olduğu teşvikler ve devlet okullarının derslik sayısındaki sıkıntıları nedeniyle, binlerce öğrenci bu okullara yönelmiştir. Bu sayede eğitim ile uzaktan yakından alakası olmayan birçok girişimcinin sektöre yatırım yapması sağlanmıştır.” Dedi.

“Özel Okullar kepenk kapatıyor”

Özkan; “ Ancak, geçtiğimiz Ekim ayında Meclis’e sunduğumuz soru önergemizde de belirtmiş olduğumuz üzere, hızla büyüyen inşaat sektöründe yaşanan ekonomik sıkıntıların, eğitim sektöründe de yaşanabileceğini öngörmüştük. Nitekim, son günlerde basına da yansıyan, özel okulların mali sıkıntılar yaşadığı haberleri artış göstermiştir. Birçok özel okul aylardır öğretmenlerine maaş ödeyememektedir. Çok sayıda özel okul ise tedarikçilerine ödeme yapmakta zorlanmakta, adeta ayakta kalma savaşı vermektedir. Bu durum öğretmenleri, öğrencileri ve dolayısıyla velileri olumsuz olarak etkilemektedir. Eğitim sisteminde yaşanan bu durum ile ilgili, 04/10/2019 tarih 7/19557 Esas No’lu Yazılı Soru Önergemizde Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’ a yazılı olarak cevaplaması amacıyla sorular yöneltmiştik.” Dedi.

“Bakan da seyirci kalırsa!”

Özkan; “Sayın Bakan’ın cevaplamasını talep etmiş olduğumuz sorulardan bir tanesi de” özel okulların mali olarak denetlenmesi için, Bakanlık tarafından herhangi bir denetleme mekanizmasının var olup olmadığıydı. 2 ay sonra Bakanlık’tan gelen cevap, böyle bir denetleme mekanizmasının olmadığı yönündedir. Kendisi de özel okul sahibi olan, sektörde tecrübeli Sayın Bakan, eğitimde yaşanan “özel okul” krizi için herhangi bir eylem planı hazırlamış mıdır? Yoksa herkes gibi çöküşün seyircisi mi olacaktır?” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?