İran 80 ABD’li Askeri Öldürdü!

İran 80 ABD’li Askeri Öldürdü!

İran’ın “80’den fazla ABD askeri öldü” sözlerine ABD’den açıklama Son dakika haberine göre… ABD’den İran’ın “80’den fazla ABD askerini öldürdük ” sözlerine ilk açıklama geldi. Amerikalı yetkili, İran’ın ABD’nin Irak’taki Ayn el-Esed Hava Üssü’ne balistik füzelerle düzenlediği saldırıda elde edilen ilk bilgilere göre ABD tarafından hayatını kaybeden olmadığını öne sürdü.
 
Son dakika gelişmesine göre Amerikalı bir yetkili, CNN’e yaptığı açıklamada, İran’ın füze ile Amerikan Üssünü vurmasında hiçbir Amerikalının yaşamını yitirmediğini vurgulayarak, saldırıyla ilgili incelemenin devam ettiği bilgisini paylaştı.
Başka bir Amerikalı yetkili de ordunun saldırılardan önce uyarıldığını ve askeri personelin sığınaklara girdiğini aktardı.
 
ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, saldırının ardından hasar tespitinin sürdüğünü belirterek, “Her şey yolunda. İran’dan fırlatılan füzeler, Irak’taki 2 askeri üssü hedef aldı. Şu ana kadar her şey yolunda. Dünyadaki en güçlü ve donanımlı orduya sahibiz.” ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?