Terme’liler Tek Vücut! Gençler Bize Emanet!

Terme’liler Tek Vücut! Gençler Bize Emanet!

“Termeliler kahvaltıda buluştu.” Bursa Samsun İli Terme İlçesi Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin kahvaltılı tanışma toplantısına yoğun ilgi. Dernek Başkanı Mahmut Uzunsoy’un organizasyonunda il genelindeki Samsun Dernek başkanları ve yönetimleri de Termelileri yalnız bırakmadı. Etkinlik Uzunsoy’u açılış konuşmasından sonra SAMDEF Başkanı Savaş Otruş, İş İnsanı Selim Yedikardeş, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İrfan Akkaya, İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, İYİ Parti Gürsü İlçe Başkanı Hatice Deniz ve Demokrat Parti Eski Osmangazi İlçe Başkanı Afet Gürorman davetlilere hitaben selamlama konuşması yaptı. Etkinliğe sendikacı ve milletvekili adayı Selçuk Türkoğlu, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, muhtarlarda katılarak Termelileri yalnız bırakmadı. Etkinliğe katılanlar daha sonra Osmangazi Küçükbalıklı Mahallesi’nde hizmet binasına giderek burada ilçe hakkında Başkan Uzunsoy’dan bilgi aldı. Kısa bir süre önce kurulan derneğin görkemli açılışına AK Parti İl Başkan Yardımcısı İrfan Akkaya, Yıldırım Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Şenol Çulcu, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Reşit Ketene, İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Osmangazi İlçe Yönetimi üyelerinin yanı sıra çok sayıda misafir katılmış, Dernek Başkan Yardımcıları Resul Gödek, Erol Tosun, Ercan Tiryaki ve İsa İnce açılışa katılan konuklarıyla yakından ilgilenmişti.

Gençleri sahipsiz bırakmayacağız!

Bursa’da 17 Eylül 2019’da resmi açılışı yapılan Samsun İli Terme İlçesi Eğitim Spor Kültür ve Yardımlaşma Derneği, yeni bir kuruluş olmasına rağmen yaptıkları işler ve geleceğe dair projeleriyle genç nesillere dokunmayı hedeflediklerini belirten Uzunsoy; “Hedefimiz Bursa’da ikamet eden Samsun’luları dernek çatısı altında toplayıp, gelecek nesillere geleneklerimizi aktarmak ve gençlerimizin geleceğine faydalı dokunuşlar sağlamaktır. Bizim dernek ve yönetim kurulu olarak öncelikli hedefimiz Samsun Terme’li vatandaşları bir araya getirelim, bunun yanı sıra ülkemiz insanlarının birlik ve bütünlüğü sağlayarak faydalı işler ortaya koymak. Derneğimiz sadece Samsunlu ya da Termeli vatandaşlarla bir araya gelmek değil, tüm vatandaşlarımızla kucaklaşmak, fikir alışverişinde bulunmak ve projeler ortaya koymak. Derneğimizin konumlandığı mahallede güzel bir çocuk parkı ve gençler için sosyal aktivite alanları projeleriyle işe başlamayı hedefliyoruz. Derneğimizin kuruluş amacı birlik ve beraberlik çatısı altında faydalı hizmetler yapmak.” Dedi.

Gönüller hoş olsun

 Uzunsoy; “Çok yeni bir dernek olmamıza rağmen mevcutta resmi olarak kayıtlı 180 kişinin üzerinde üyemiz var. Önümüzdeki zamanlarda yapacağımız aktiviteler, sosyal projeler sayesinde yılsonuna kadar 300’ün üzerine çıkarmayı planlıyoruz. Bu 300 üye bizim gözümüzde 300 aile demektir. Ortalamaya vurduğumuzda ise yaklaşık olarak bin kişilik bir aile olmak demektir. Derneğimiz kurulalı henüz 4,5 ay gibi kısa süre oldu. Bunu göz önünde bulundurduğumuzda maddi açıdan yaşadığımız bazı sorunlar var. Fakat maddiyatın yanı sıra maneviyatı da göz önüne alarak gönülleri hoş etmeyi, gönüllere dokunmayı istiyoruz. Gerek mutlu günlerde, gerekse acı günlerde dostlarımızın yanında olarak onların sevincine de hüznüne de ortak olmaya çalışıyoruz. eldeki imkanlar dahilinde ihtiyaç sahiplerine hemşehrilerimizin desteği ile hazırladığımız gıda erzak paketlerini adreslerine ulaştırıyoruz. İlerleyen süreçte dernek lokalinin içine gençlerin okuyabilmesi için kütüphane kurmayı, aktiviteler gerçekleştirebilmek adına sosyal yaşam alanı kurarak üyelerimiz ve yönetimimizle geniş bir alana yayılmayı planlıyoruz. Emekli öğretmen olduğum için maddi imkanı olmayan çocuklara bire bir özel dersler vermeyi, sınava hazırlanan gençlerimize sınav sürecinde yardımcı olmayı planlıyoruz. Derneğimizi sosyalliği yüksek ve geniş yaşam ağı olan bir kuruluş haline getirerek faydalı işler yapmayı planlıyoruz.” Dedi.

Gençlere sahip çıkacağız

 Uzunsoy; “Yeni kurulmuş olmamıza rağmen üyelerin %70-75’i gençlerden oluşuyor. Yani 35 yaş ve altı olan üyeler. Bunun yanı sıra oluşumumuzu tamamladığımızda gençlere birlik beraberlik öğretirken, oluşan ortamı koruyarak daha geniş kitlelere ulaştırabilmek adına gençlere söz hakkı tanımayı istiyoruz. Hal böyle olunca gençlerinde söz hakkına sahip olacakları bir ortamda gençler kendi istekleriyle katılım sağlayacaklardır diye düşünüyorum. İlerleyen süreçte yerimizi de gençlere bırakarak daha enerjik bir yönetim planı yapıyoruz. Tüm bunları göz önünde bulundurarak gençlere daha çok yöneleceğiz. Biz derneğimizi sportif aktiviteler ve kültürel faaliyetler üzerine kurduk. Bulunduğumuz bölgede spor açısından etkin alanımız çok. Yetkili mercilerle iletişime geçerek bu alanları gençler için almayı ve gençlerin bu alanlarda sporla uğraşmalarını, kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı planlıyoruz. Bizi farklı yapan tarafımız sporun, kültürel faaliyetlerin yanı sıra kalplere ve gönüllere dokunarak işler yapabilmek. Gönüller hoş olduğunda bizlerde olağandan fazla çaba göstererek arkadaşlığı, dostluğu ve samimiyeti yükseltmeyi hedefliyoruz. Biz farkımızı ortaya koymaya çalışırken istediğimiz tek bir şey var. Gerek resmi kurumlar, gerekse üyelerimizin bizlere sahip çıkması. Yapacağımız işlerde, hayata geçireceğimiz projelerde arkamızda durulması ve destek verilmesini istiyoruz.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?